Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Musicalia Asse heeft nieuwe stek in Mollem

Nieuws

Styliste maakt van poetsmateriaal nieuwe kleding

Nieuws

’t Smiske Asse opent op 20/10 opnieuw de deuren

Sport

Nieuwe plek voor sport en cultuur op Bosveldsite Machelen

In Machelen is dit weekend de nieuwe Bosveldsite geopend. Op de site is er plaats voor sport en cultuur.

Nieuws

‘Diversiteit’ rode draad tijdens Wijde Wereld Weken in Grimbergen

In Grimbergen slaan verschillende verenigingen in oktober opnieuw de handen in elkaar voor de ‘Wijde Wereld Weken’. Die staan dit jaar volledig in het teken van diversiteit.

Nieuws

Cultuurliefhebbers krijgen Teirlinckhuis Beersel voor 35 jaar in erfpacht

De gemeenteraad van Beersel heeft groen licht gegeven voor de verkoop van het Herman Teirlinckhuis aan de Uwenberg. Cultuurliefhebber en nieuwe eigenaar Gino Coorevits geeft op zijn beurt het domein voor 35 jaar in erfpacht aan de kersverse vzw ‘Het huis van Herman Teirlinck’.

Nieuws

Nieuwsneuzen RINGtv op Vlaams Mediawijs Congres

Welk nieuws maken we voor jongeren en hoe kunnen we hen bereiken? Dat was vandaag de hamvraag tijdens het Vlaams Mediawijs Congres. Een van de praktische voorbeelden die werden aangehaald was het Nieuwsneuzen-project van RINGtv. Daarbij gingen jongeren zelf op zoek naar het nieuws uit hun regio. 

Nieuws

Dirigent Gaston Coppye overleden

Muzikant en dirigent Gaston Coppye uit Sint-Pieters-Leeuw is dinsdag overleden. Gaston Coppye was 50 jaar beroepsmuzikant en 40 jaar dirigent. Een paar weken geleden nog kreeg hij van de Vlaamse muziekfederatie Vlamo het gouden dirigeerstokje als bekroning voor zijn carrière. 

Nieuws

Dilbeek maakt zich op voor Oosthoek Live

Van 29 september tot/met 2 oktober kan je aan de Heetveldlaan in Dilbeek opnieuw genieten van ‘Oosthoek Live’. Op zaterdagavond worden naar schatting 2.500 jongeren verwacht. Tijdens het festival gelden er daarom enkele veiligheidsmaatregelen. 

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

Schilderij van Poussin uit kerk Sterrebeek opgenomen in topstukkenlijst

Het schilderij ‘Dood van de heilige maagd’ van de bekende 17de-eeuwse Franse schilder Nicolas Poussin is door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz beschermd als topstuk. Het werk geraakte lange tijd in de vergetelheid en is in 1999 teruggevonden in de Sint-Pancratiuskerk in Sterrebeek. Daar...

‘Diversiteit’ rode draad tijdens Wijde Wereld Weken in Grimbergen

In Grimbergen slaan verschillende verenigingen in oktober opnieuw de handen in elkaar voor de ‘Wijde Wereld Weken’. Die staan dit jaar volledig in het teken van diversiteit.

Jong artistiek geweld verovert Destelheide op 16/9 tijdens festival ‘Spot on’

Op 16 september verovert jong en artistiek geweld opnieuw het vormingscentrum Destelheide in Dworp (Beersel).  Zo’n 200 creatievelingen die er het voorbije jaar aan de slag gingen met professionele kunstenaars, demonstreren er een dag lang de resultaten van hun artistieke samenwerking.

Vlaanderen wil Bruegel beter uitspelen als toeristische troef

Toerisme Vlaanderen investeert 4,5 miljoen euro in zogenoemde hefboomprojecten rond de Vlaamse Meesters. Die projecten moeten meer toeristen lokken naar de bakermat van onder andere Bruegel.