Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Koningin Mathilde viert Mariaprocessie met Hallenaren

Nieuws

5000 bezoekers voor Kunstenbo(i)desarts in Lembeek

Nieuws

LeFTO opent zomers pop-upterras CC Strombeek

Nieuws

Bierplannen abdij Grimbergen mogelijk grote gevolgen voor verenigingsleven

De plannen van de paters van de Abdij van Grimbergen om weer zelf bier te gaan brouwen, hebben misschien wel grote gevolgen voor het verenigingsleven in Grimbergen. De microbrouwerij zou wel eens kunnen komen op de plaats waar zich nu zaal Fenikshof bevindt. Dat is een zaal die door heel wat...

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw viert 35 jaar cultuurraad

In Sint-Pieters-Leeuw is 35 jaar cultuurraad gevierd. Die cultuurraad heeft als doel het gemeentebestuur te adviseren bij het cultuurbeleid.

Sport

Expo rond Marieke Vervoort in Sportimonium Hofstade

Vanaf 4 mei tot 30 september loopt in het Sportimonium in Hofstade '100 % Wielemie', een expo rond rolstoelatlete Marieke Vervoort. 

Nieuws

Kunst op deuren in Steenokkerzeel

In Steenokkerzeel is vrijdag de aftrap gegeven van de tweede editie van de WAK, dat is de Week van de Amateurkunsten. Het thema dit jaar is 'Kunst de deur uit' en dat mag u letterlijk nemen. 

 
Nieuws

Vilvoordse Kruitfabriek krijgt uitbreiding

In Vilvoorde wordt de werking van de Kruitfabriek verlengd tot 2023. De hippe pleisterplek krijgt zelfs uitbreiding.

Nieuws

August De Boeckmuseum in Merchtem is open

Zondag is in Merchtem het August De Boeckmuseum opengegaan. August De Boeck begon zijn carrière zo'n 125 jaar geleden als organist in Merchtem, maar groeide uit tot een wereldberoemde componist.

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

Vilvoorde eert kunstenaar Jean Portaels

Vandaag precies 200 jaar geleden werd in Vilvoorde Jean Portaels geboren. Portaels was een van de invloedrijkste 19de eeuwse Belgische schilders. In Vilvoorde zijn onder meer straten, pleinen, een ziekenhuis en een een kunstacademie naar hem vernoemd maar het grote publiek weet amper wie hij was...

'Kunst in het kasteel' in Kampenhout

In Kampenhout kan je dit weekend op een unieke plaats gaan kijken naar de tentoonstelling 'Kunst in het kasteel'. Die heeft plaats in de parktuin van het Kasteel Ter Loonst. Daar vallen beeldhouwwerken te bewonderen van 12 Vlaamse kunstenaars. De werken zijn te koop en een deel van de opbrengst...

Basiliek van Halle heeft haar 13 mirakelschilderijen terug

In de torenhal van de Sint-Martinusbasiliek van Halle zijn na een kwarteeuw afwezigheid 13  mirakelschilderijen opnieuw opgehangen. De taferelen beelden mirakels uit, mirakels waar Onze-Lieve-Vrouw van Halle de hand in zou hebben gehad. 

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Vandaag zwaaien 509 erfgoedinstellingen de deuren open voor de jaarlijkse Erfgoeddag, samen goed voor meer dan zevenhonderd activiteiten. Ook in onze regio kan je vandaag in musea, oude gebouwen en bibliotheken terecht voor de Erfgoeddag.