Fabrieksburen

Fabrieksburen: onder die noemer zetten de gemeenten Beersel, Halle, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw samen met de Erfgoedcel het industriële verleden van de Zennevallei in de kijker. Dat gebeurt onder meer met een tentoonstelling, een gsp-zoektocht, een fotozoektocht, een boottocht en een nieuwe reeks op RINGtv.

De papierfabriek van Catala was een belangrijke werkgever in Drogenbos. Er werkten in de jaren '60 meer den 800 mensen. In de fabriek waren er drie afdelingen: de afdeling waar papier werd gemaakt, de kartonnageafdeling en een offsetdrukkerij. Net 14 geworden, zette Marcel zijn eerste stap in de fabriek. In de derde aflevering van Fabrieksburen getuigt hij over het leven en werken daar.

Vrijdag in Fabrieksburen op RINGtv

De papierfabriek van Catala was een belangrijke werkgever in Drogenbos. Er werkten in de jaren '60 meer den 800 mensen. In de fabriek waren er drie afdelingen: de afdeling waar papier werd gemaakt, de kartonnageafdeling en een offsetdrukkerij. Net 14 geworden, zette Marcel zijn eerste stap in de fabriek. In de derde aflevering van Fabrieksburen nu vrijdag getuigt hij over het leven en werken daar. 

Over Fabrieksburen
Van 2 september tot 22 oktober zet Toerisme Pajottenland en Zennevallei het rijke industriële verleden van de regio in de kijker met de expo 'Fabrieksburen, Industrie uit de Zennevallei'. In elk van de vier deelnemende gemeeenten staat één fabriek in de kijker. In Halle is dat de mouterij van Roye, in Drogenbos de Catalafabriek, in Ruisbroek de ACEC-fabriek en in Beersel staat de oude papierfabriek van Huizingen centraal.
Ook RINGtv zoomt in september elke vrijdag in op dat industriële verleden met een nieuwe reeks. 
 
Alle info over de wandel-en vaarroutes en waar en wanneer je de expo kan bezoeken, vind je op www.fabrieksburen.be.