Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Galmaarden

Nieuws

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Nieuws

Heerlijk ravotten op zonovergoten Buitenspeeldag

Nieuws

Dertiger aangehouden voor brandstichting en slaan van dakloze

Nieuws

Organisatie trekt stekker uit Vijfhoekfeesten in Tollembeek

De Vijfhoekfeesten in Tollembeek, bij Galmaarden, stoppen er definitief mee. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Vijfhoekvrienden twijfelden vorig jaar al over een nieuwe editie, maar gingen na een storm van protest op sociale media toch door. Maar door het slechte weer viel de opkomst toen erg tegen.

Nieuws

Kampement van daklozen in Tollembeek brandt uit

Ronny Vandercammen (57) en Danny Van Geyte (51) hebben de winter overleefd maar zondagavond ging hun heel kampement langs de Mark in Tollembeek in vlammen op. Een van hen ligt in het ziekenhuis.

Nieuws

Verfrissende ijsjes voor Pajotse honden

De winterperiode is voor ijsventers een dode tijd. Maar die van de Pajotse Crèmekar uit Gooik hebben die tijd nuttig besteed. Ze ontwikkelden een nieuw ijsje … voor honden.

Nieuws

Mulitmediaal spektakel De Passie vanavond op RINGtv

Vanavond vanaf 18u zendt RINGtv De Passie uit, een multimediaal spektakel over het passieverhaal.

Nieuws

Ontdek Pajot Zenne deelt 50.000 gratis postkaarten uit

 De komende maanden verdeelt Ontdek Pajot Zenne 50.000 gratis postkaarten met daarop prachtige plekjes in de regio Pajottenland en Zennevallei. Van elke gemeente staat er een mooie landschap of monument op.

Nieuws

Onderzoek naar fijn stof in de Rand

"Fijn stof in de Rand". Dat is de naam van een initiatief van geëngageerde burgers die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit in de brede rand rond Brussel. Eén van de initiatiefnemers is Sarah Sneyers, provincieraadslid voor Groen.

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Ternat plaatst zich op de kaart als Groene Halte

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.