Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gooik

Nieuws

Daar zijn de buxusrupsen weer...

Nieuws

Groen Pajottenland maakt lijsttrekkers bekend

Nieuws

Daar is de buxusmot weer ...

Nieuws

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Vandaag zwaaien 509 erfgoedinstellingen de deuren open voor de jaarlijkse Erfgoeddag, samen goed voor meer dan zevenhonderd activiteiten. Ook in onze regio kan je vandaag in musea, oude gebouwen en bibliotheken terecht voor de Erfgoeddag.

Nieuws

Slimme verkeerslichten moeten Belle Triene ontlasten

In Gooik zouden er nu toch slimme verkeerslichten komen aan de 'Belle Triene'. Het kruispunt ter hoogte van de Edingsesteenweg, de Stuivenbergstraat en de Joseph Van Den Bosschestraat is met 7.500 passerende wagens per dag al jaren een verzadigd punt.

Nieuws

Heerlijk ravotten op zonovergoten Buitenspeeldag

Vanmiddag gingen de televisies en iPads bij duizenden kinderen in Vlaanderen even uit. Ook zwoegen op die toets of taak moest niet, want speciaal voor buitenspeeldag gaven de leerkrachten geen huiswerk mee. RINGtv trok naar Park D'Exaerde in Steenokkerzeel dat voor de gelegenheid omgetoverd was...

Nieuws

Dit jaar nog trajectcontrole voor Oetingse straten

Twee straten in Oetingen – de Lenniksestraat en de Kerkstraat - krijgen dit jaar nog trajectcontrole. Dat blijkt uit een mobiliteitsdebat georganiseerd door de plaatselijke N-VA-afdeling. De gemeente Gooik investeert 100.000 euro in de camera’s.

Sport

Halle-Gooik pakt Beker van België

Futsal Project Halle-Gooik heeft gisteravond de Beker van België gewonnen in het zaalvoetbal. Halle-Gooik klopt Proost Lierse met 5-0 en wint zo voor de derde keer de beker.

Sport

Halle-Gooik bereidt zich voor op finale Beker van België zaalvoetbal

Zondag speelt Halle-Gooik in Aalst de finale van de Beker van België in het zaalvoetbal. Na de supercup willen de Pajotten hun tweede prijs van het seizoen pakken. Vorig jaar verloor Halle-Gooik de finale met 5-4 van Hasselt. Revanche pakken tegen Proost Lierse is dit jaar het doel.