RandKrant

Op verkenning in het Floordambos

Op verkenning in het Floordambos

Je kon er de voorbije jaren niet naast kijken. Het Floordambos in Melsbroek (Steenokkerzeel) kwam in het nieuws in verband met de voorlopige niet-realisatie van Uplace/Broeklin in Machelen en de uitbreiding van de nationale luchthaven in Zaventem.
Zwembad of zwemvijver?

Zwembad of zwemvijver?

Een nieuw zwembad of een zwemvijver op een andere plek, of een lint van kleine waterspeelplekken verspreid over het domein. Dat zijn de twee scenario’s die een studiebureau naar voren schuift voor het provinciedomein van Huizingen.
Verkiezingen 9 juni 2024

Verkiezingen 9 juni 2024

De eensgezindheid was groot tijdens de vergadering van de commissie Brussel en de Vlaamse Rand op 24 januari. De vraag om van Halle-Vilvoorde een centrumregio te maken, werd unaniem over alle partijgrenzen gedeeld. Tijdens de onderhandelingen voor een volgende Vlaamse regering zal moeten blijken hoe hard dit gespeeld kan worden.
Hamlet Hamletsson - Compagnie Lodewijk/Louis

Hamlet Hamletsson - Compagnie Lodewijk/Louis

Met 'Hamlet Hamletsson' maakte het Antwerpse muziektheatergezelschap Compagnie Lodewijk/Louis een voorstelling op maat van opgroeiende pubers. Dat betekent: inclusief scheldproza en techno, maar ook met aandacht voor de sociale druk en mentale kwetsbaarheid waarmee Shakespeare zijn hoofdpersonage opzadelde.