Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Verkeerspark op voormalige zwembadsite Lembeek

Nieuws

Nieuwe kindergemeenteraad in Merchtem

Nieuws

Jana verkoopt sfeerlichtjes voor verlamde vriend Nathan

Nieuws

Pepingse Louise leert kinderen spelenderwijs da Vinci kennen

Louise De Cort uit Pepingen is genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs. De studente lager onderwijs dankt haar nominatie aan het bordspel dat ze maakte. ‘Ik ben Leonardo’ heet het spel en het laat lagereschoolkinderen kennismaken met Leonardo de Vinci. 

Nieuws

Kleuterschool zonder afdak in Sint-Pieters-Leeuw

De kleuterschool van Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw werd vorig jaar – net als de rest van de gemeente - getroffen door het noodweer. Daardoor hebben de kleuters nog steeds geen afdak op de speelplaats. De school slaakt een noodkreet en wil geld inzamelen via crowdfundig.

Sport

Belgische zonnewagen op zesde plaats op WK na pech

Na één dag racen staat het Belgische Solar Team zesde op het WK voor zonnewagens. De Leuvense studenten mochten als eerste starten, maar kregen later te maken met pech. Ze moesten enkele concurrenten voor laten gaan omdat er iets sleepte aan het achterwiel. 

Sport

Belgische Solar Team vertrekt vanuit pole position op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team van de KU Leuven heeft in Australië de pole position veroverd op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Racepiloot Bert Longin reed het snelste rondje op het racecircuit van Darwin. Dankzij de goede kwalificatie mogen de Leuvense studenten morgen als eerste aan de...

Nieuws

Dag van de leerkracht en van de minister in Diegem

Vandaag wordt ook in heel Vlaanderen de internatioanle dag van de Leerkracht gevierd. Een ideale gelegenheid om de vele juffen en meesters die in het onderwijs aan de slag zijn, in de bloemetjes te zetten. In de Parochiale Basisschool aan de Oude Haachtsesteenweg in Diegem kwam minister van...

Sport

Nieuwe plek voor sport en cultuur op Bosveldsite Machelen

In Machelen is dit weekend de nieuwe Bosveldsite geopend. Op de site is er plaats voor sport en cultuur.