Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Regio in het teken van de Dag van de Jeugdbeweging

Nieuws

Hélène en Britt interviewen Dieter Guldemont (Affligem) voor Youca

Nieuws

Lone en Michael voor Youca hele dag lang op RINGtv

Nieuws

Verkeerspark op voormalige zwembadsite Lembeek

In Lembeek (Halle) zal in het voorjaar van 2018 een verkeerspark aangelegd worden op de vroegere zwembadsite aan de Mimosastraat.

Nieuws

Nieuwe kindergemeenteraad in Merchtem

Merchtem heeft een nieuwe kindergemeenteraad verkozen. Miel Meskens van basisschool Ter Dreef legde de eed af. Hij mag samen met zijn gevolg – 4 schepenen en 15 raadsleden – bovendien op bezoek op het kabinet van minister Maggie de Block.

Nieuws

Jana verkoopt sfeerlichtjes voor verlamde vriend Nathan

Jana (20) Van den Broeck uit Nieuwenrode (Kapelle-Op-Den-Bos) en Nathan Bundy (23) hebben twee jaar een relatie. In de zomer van vorig jaar belandde Nathan in Wolvertem met zijn motor tegen een boom. Gevolg een halswervelfractuur waardoor Nathan volledig verlamd is. Jana en haar mama verkopen nu...

Nieuws

Pepingse Louise leert kinderen spelenderwijs da Vinci kennen

Louise De Cort uit Pepingen is genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs. De studente lager onderwijs dankt haar nominatie aan het bordspel dat ze maakte. ‘Ik ben Leonardo’ heet het spel en het laat lagereschoolkinderen kennismaken met Leonardo de Vinci. 

Nieuws

Kleuterschool zonder afdak in Sint-Pieters-Leeuw

De kleuterschool van Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw werd vorig jaar – net als de rest van de gemeente - getroffen door het noodweer. Daardoor hebben de kleuters nog steeds geen afdak op de speelplaats. De school slaakt een noodkreet en wil geld inzamelen via crowdfundig.

Sport

Belgische zonnewagen op zesde plaats op WK na pech

Na één dag racen staat het Belgische Solar Team zesde op het WK voor zonnewagens. De Leuvense studenten mochten als eerste starten, maar kregen later te maken met pech. Ze moesten enkele concurrenten voor laten gaan omdat er iets sleepte aan het achterwiel.