Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Bekijk hier onze laatste uitzending

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 19/06/2018

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 juni.

NIEUWS 18/06/2018

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 juni.

NIEUWS 15/06/2018

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 15 juni.

NIEUWS 14/06/2018

Bekijk hier het nieuws van donderdag 14 juni.

Uitzendingen RINGtv-Sport

Alles bekijken
 • SPORT 21/05/2018

  Bekijk hier de sport van zondag 20 mei.
 • SPORT 13/05/2018

  Bekijk hier het sportnieuws van zondag 13 mei.
 • SPORT 06/05/2018

  Bekijk hier de sport van zondag 6 mei.
 • SPORT 29/04/2018

  Bekijk hier de sport van zondag 29 april.
 • SPORT 22/04/2018

  Bekijk hier het sportnieuws van zondag 22 april.

Kies Kleurig?

Alles bekijken
 • KIES KLEURIG ? (afl.4)

  In de vierde en laatste aflevering van Kies Kleurig? komt Manuele Maria Popescu aan het woord. Zij is al 5 jaar lid van de integratieraad en de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. Popescu is van Roemeense origine en woont nu in Affligem. Nicolas Tavitian is al 5 jaar gemeenteraadslid in Zaventem en zijn roots liggen in Engeland langs moeders zijde en Frans Armeens langs vaderzijde.
 • KIES KLEURIG ? (afl. 3)

  In aflevering 3 van Kies Kleurig zijn we te gast bij Nadia Sminate uit Londerzeel en Tracy Bibo Tansia uit Liedekerke. Als eerste burgemeester van allochtone afkomst in Vlaanderen vertelt Nadia Sminate hoe ze zelf omging met die primeur. Ze legt graag de klemtoon op haar Vlaamse opvoeding, maar onthult ook dat ze als kind graag de Marokkaanse taal geleerd had. Voor Tracy Bibo Tansia uit Liedekerke zijn haar Congolese roots van groot belang in haar leven, zowel thuis als op het werk. Maar tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kreeg ze ook negatieve reacties over haar migratie-achtergrond. Ze begrijpt dus zeer goed welke drempels er soms zijn voor mensen met buitenlandse roots, als ze in de politiek willen stappen.
 • KIES KLEURIG? (afl.2)

  In 'Kies Kleurig?' praat RINGtv met politici wiens roots in het buitenland liggen. Vandaag zijn dat Farid Dahdouh-Guebas (Sp.a-Zaventem) en Abderrahmane Jaïchi (Sp.a Asse).
 • KIES KLEURIG? (afl.1)

  RINGtv zendt vier donderdagen op rij 'Kies Kleurig?' uit, een programma waarin we telkens twee politici uit onze regio aan het woord laten. ​De acht hoofdrolspelers hebben één ding gemeen: hun roots liggen in het buitenland. We stellen namelijk vast dat de diversiteit in onze regio enorm is, maar dat die grote waaier aan nationaliteiten en culturen amper doorsijpelt in onze 35 gemeenteraden. We zochten met een vergrootglas naar politici met vreemde roots, en vonden er dus acht. In 'Kies Kleurig?' vertellen ze over hun familiale achtergrond, politieke motivatie en ambitie voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.