Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Vilvoorde wil nieuwe bestemming voor Asiat-site

Vilvoorde wil een nieuwe bestemming geven aan de militaire Asiat-site. In het verleden viel de keuze op een bedrijventerrein, maar het dossier zit geblokkeerd wegens te hoge vraagprijs van Defensie. Nu wil Vilvoorde het terrein voorbehouden voor publieke voorzieningen. Dat meldt de krant Het...

Nieuws

Koningslo krijgt een nieuw sport- en cultuurcentrum

In Koningslo (Vilvoorde) komt een nieuw sport- en cultuurcentrum. Dat moet de huidige, versleten sporthal en het sinds de jaren '80 in gebruik zijnde cc Koningslo vervangen.

Nieuws

Aantal passagiers op Brussels Airport blijft stijgen

Tijdens de voorbije maand november hebben meer dan 1,8 miljoen passagiers via Brussels Airport gereisd. Dat is een stijging van 5,1 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kende een groei.

Nieuws

Dance4Life voor 2 goede doelen in GC Zandloper Wemmel

De Warmste Week van Studio Brussel heeft er met Dance4Life een hartverwarmend evenement bij. In GC De Zandloper in Wemmel organiseren de Benefietvrienden danslessen voor 2 goede doelen: het Olivia Hendrickx Research Fund en het Duchenne Parent Project België. 

Sport

Steven Hilaerts is de nieuwe trainer van Woluwe-Zaventem

Woluwe -Zavetem heeft een nieuwe coach. Het is Steven Hilaerts, ooit nog een succesvolle spits bij Londerzeel.

Nieuws

Lennik stelt mobiliteitsplan voor aan bevolking

Woensdag 13 en donderdag 14 stelt de gemeente Lennik haar nieuwe mobiliteitsplan voor. Inwoners en alle geïnteresseerden kunnen het plan inkijken en bijkomende vragen stellen. 

Nieuws

Factuur voor rusthuis bijna nergens anders zo hoog als in Vlaams-Brabant

De factuur voor een verblijf in een rusthuis is op 2 jaar tijd ruim 4 % duurder geworden. De gemiddelde maandprijs bedraagt in Vlaanderen nu 1.665 euro, in Vlaams-Brabant is dat zelfs 1.712 euro.

Nieuws

Provincieraad stemt motie voor eigen rechtbank in Halle-Vilvoorde

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft een motie goedgekeurd voor de oprichting van een eigen rechtbank voor Halle-Vilvoorde. Eerder hadden 33 burgemeester van de regio al opgeroepen tot de oprichting van zo'n rechtbank. De motie werd ingediend door Jan Laeremans (Vlaams Belang). Het...

Nieuws

Onderzoek naar mysterieuze gasgeur in Halle en Beersel

In sommige straten in Halle en Beersel hangt al een paar dagen een mysterieuze gasgeur. De Vlaamse milieu-inspectie gaat de zaak onderzoeken.

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw zet wielklemmen in tegen hardleerse wanbetalers

Sint-Pieters-Leeuw is vast van plan hard op te treden tegen hardleerse wanbetalers. Wie meer dan 5 onbetaalde boetes op zijn naam heeft, riskeert voortaan te worden bestraft met een wielklem.

Nieuws

Directeur Spectrumschool Kampenhout is inbraken beu: oproep via Facebook

Stef Bogaerts, directeur van de Spectrumschool in Kampenhout, is de vele inrbaken in zijn school beu. De man lanceert via Facebook een oproep naar getuigen. 

Nieuws

"Federale regering moet dossier Eurostadion overnemen"

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) moet de federale regering het dossier van het Eurostadion overnemen. Dat zegt Vervoort in een interview in de krant La Dernière Heure. Als het dossier bij het Brussels Gewest blijft, komt er zeker tegenstand uit Vlaanderen, zegt Vervoort.

Sport

Bart Verhaeghe nieuwe eigenaar velden voetbalclub Kapelle-op-den-Bos

Zakenman Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, is de nieuwe eigenaar van de velden van FC Eendracht, de voetbalclub van Kapelle-op-den-Bos. De huidige eigenaar wilde de terreinen verkopen, maar Verhaeghe, die vlak bij de terreinen woont, besliste de club te hulp te snellen.

Sport

Hayk Milkon ruilt Woluwe-Zaventem voor KFC Turnhout

Hayk Milkon, de trainer van Woluwe-Zaventem, wordt de nieuwe T1 van KFC Turnhout. Morgen leidt hij bij Turnhout al de eerste training.

Nieuws

CC Strombeek gaat in zee met Humbeekse start-up voor virtuele rondleiding

Cultuurcentrum Strombeek pakt uit met een primeur. Voor het eerst is het mogelijk om een virtuele rondleiding te krijgen. Dat kan tijdens de tetoonstelling 'Learning from documenta'.

Nieuws

Ezels van Kampenhoeve Kampenhout stappen ook dit jaar voor Warmste Week

Ook dit jaar stappen de ezels van de Kampenhouve Ster vzw uit Kampenhout meer voor de Warmste Week. Deze keer stappen ze van Kampenhout naar Wachtebeke, een afstand van maar liefst 62 kilometer!

Nieuws

Vrachtwagen verspert Ijsbergstraat in Dilbeek

In Dilbeek, op de grens met deelgemeente Schepdaal, was de Ijsbergstraat, deze voormiddag een tijdje afgesloten voor het verkeer. Een vrachtwagen die achteruit een bedrijfsterrein wilde opijden, reed zich vast in de zijberm.

Nieuws

Havicrem schenkt 15.000 euro aan goede doelen

Ieder jaar schenkt Havicrem, dat is het samenwerkingsverband tussen 27 gemeenten in Halle-Vilvoorde dat het crematorium Daelhof in Zemst uitbaat, een deel van zijn opbrengst aan goede doelen. Zo gaat dit jaar een bedrag van 15.000 euro naar de meest uiteenlopende projecten in de regio.

Nieuws

Halle past circulatieplan voor de wijk Sint-Rochus aan

De stad Halle heeft het circulatieplan 'Ademruimte voor SInt-Rochus' geëvalueerd. De reacties op het plan waren zowel negatief als positief. Op basis van die evalutie komt er nu een aantal ingrepen om de wijk nog aangenamer en verkeersveiliger te maken.

Nieuws

Minister Geens wil gratis rechtshulp voor nabestaanden en slachtoffers Bende van Nijvel

Justitieminister Koen Geens wil slachtoffers en nabestaanden van de Bende van Nijvel gratis rechtshulp geven. Dat ligt in lijn met de aanbevelingen die de commissie 22 maart, die de aanlsagen in Zaventem en Brussel onderzoekt. .