Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Infano en De Poel Ternat werken samen

Kinderopvangaanbieder Infano en welzijnsorganisatie De Poel in Ternat zijn gestart met een samenwerking. Zo nemen bewoners van De Poel bijvoorbeeld kleine administratieve taken over van Infano.

Nieuws

Befaamde kankeronderzoeker zet schouders onder Kampenhoeve

De bekende kankeronderzoeker Johan Swinnen zet z’n schouders onder The Donkey Campus van de Kampenhoeve in Kampenhout, een project dat jonge patiënten met onder meer kanker begeleidt met behulp van ezels. Samen met de oprichters wil hij de Kampenhoeve uitbreiden zodat nog meer jongeren hulp...

Nieuws

60.000 bezoekers op Brussels Summer Festival

De voorbije vijf dagen trokken in totaal 60.000 mensen naar het Brussels Summer Festival in onze hoofdstad. De nieuwe formule blijkt aan te slaan.

Nieuws

Plantentuin heeft eerste blotenvoetenpad van Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant heeft z’n eerste blotevoetenpad. Het Verwonder-Je-Voeten-Pad ligt in de Plantentuin van Meise en staat garant voor ruim 1 kilometer wandelpret.

Nieuws

We mogen weer sproeien en auto’s wassen

Ook in Vlaams-Brabant zijn de droogtemaatregelen versoepeld. De auto wassen en het gazon en de tuin besproeien mag weer.

Nieuws

Opnieuw treinen tussen Halle en ’s-Gravenbrakel

Het treinverkeer tussen Halle en ’s-Gravenbrakel is hersteld. Sinds gisterenmiddag was er geen verkeer mogelijk door problemen met de bovenleiding in Lembeek.

Sport

Lennikse Feesten eren Jo Baetens

Tijdens Lennikse Feesten dit weekend blikt het Lenniks Archief met een openluchttentoonstelling terug op 30 jaar Lennikse volleybalgeschiedenis. Dat gebeurt naar aanleiding van het overlijden van Jo Baetens, 25 jaar geleden.

 
Nieuws
Cocktail

Dilbeeks balkancollectief Borokov op Pukkelpop

Het Dilbeekse balkancollectief Borokov speelt dit jaar voor de allereerste keer op Pukkelpop. De band zelf noemt z'n optreden op het befaamde muziekfestival het grootste nieuws sinds z'n ontstaan.

 
Nieuws

Screening vliegtuigpassagiers leidt naar databank politie

Door screening van de gegevens van vliegtuigpassagiers is de politie de afgelopen maanden al 834 personen op het spoor gekomen die geseind staan in de databank van de politie. Het nieuws staat te lezen in de krant De Tijd. 

Nieuws

Assenaar doorverwezen naar hof van assisen

De man uit Kobbegem die er van verdacht wordt zijn vrouw te hebben verstikt, wordt doorverwezen naar het hof van assisen. De feiten dateren van oktober vorig jaar. 

Nieuws

Bouwdossier Kampenhout-Sas in stroomversnelling

Op de site van de voormalige witloofveiling aan Kampenhout-Sas komt mogelijk een winkelcomplex waarbij ook plaats zou zijn voor een zwembad. Dat is althans af te leiden uit de bouwaanvraag van projectontwikkelaar MG Real Estate die vorige week in de bus viel bij de gemeente Kampenhout....

Nieuws

Tussen Pot en Pit: Barbara Gatz op de lijst van Groen in Vilvoorde

In ons zomermagazine Cocktail blikken we een hele zomer lang vooruit naar de verkiezingen. Iedere week kan u kijken naar 'Tussen Pot en Pint', een zomerreeks waarin nieuwe kandidaten in de politiek praten over zichzelf, hun ambities en verwachtingen. 

Nieuws

Zaventem zet politiehonden in tegen overlast

De politie van Zaventem heeft op een aantal plaatsen in de gemeente controleacties gehouden tegen overlast veroorzaakt door jongeren. Daarbij werden patrouillehonden ingezet.

Nieuws

Slachtoffer ongeval Grimbergen was beloftevol handbiker

De 36-jarige man die gisteren om het leven kwam bij een ongeval in Grimbergen, was een beloftevol handbiker. De man was aan het trainen toen hij werd aangereden door een tractor.

Nieuws

Startschot voor eerste 'werken aan de Ring'

Met de eerste spadesteek voor de aanleg van een 2 kilometer nieuw fietspad langs de Koning Albert I-laan in Vilvoorde heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vanmorgen het startschot gegeven voor de ambitieuze werken aan de Ring rond Brussel. Het nieuwe fietspad...

Nieuws

Cocktail praat met directeur vzw De Rand over Gordelfestival

Op zondag 2 september staat de zesde editie van het Gordelfestival op het programma. Vzw De Rand coördineert het festival en hoopt op een even groot succes als vorig jaar. 

Nieuws

Brussels Airport renoveert dak Sky Hall

Op Brussels Airport is begonnen met de renovatie van het dak van de Sky Hall. Dat is de oude inkomhal van de luchthaven die gebouwd werd in het expositiejaar 1958. Die hal is de laatste restant van het oorspronkelijke luchthavencomplex en daarom doet Brussels Airport er alles aan om dit stuk...

Nieuws

Kamp scouts Vilvoorde getroffen door noodweer

Het noodweer van vannacht heeft de OZO scouts van Vilvoorde parten gespeeld. De scouts verbleven in een deelgemeente van Durbuy, waar hun kamp door het noodweer werd getroffen. Gelukkig raakte niemand gewond. 

Nieuws

Uniek muzikaal evenement in centrum Brussel

In Brussel kan je deze zomer nog naar een uniek muziekevenement en wel in het centrum van de stad. Van dinsdag tot en met zaterdag is er het Brussels Summer Festival. Dat duurt dit jaar voor het eerst geen 10 maar 5 dagen. Meer over het unieke festival in Brussel kan je bekijken in ons...

Nieuws

Politie pakt internationaal geseinde man op

In Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) heeft de politie vannacht een internationaal geseinde man opgepakt. De man bevond zich op de snelwegparking langs de Brusselse Ring.