Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Vlaamse regering legt tracé sneltram langs A12 vast

De sneltram langs de A12 heeft z’n definitieve tracé gekregen. De Vlaamse regering heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan daarvoor vastgelegd. Dat meldt VRT Nieuws.

 
Nieuws

Compensatie voor omwonenden luchthaven bij mogelijke uitbreiding

Als de luchthaven van Zaventem op termijn effectief uitbreidt, dan komen er compensaties voor omwonenden van wie de waarde van hun huis daalt. Dat belooft CEO van Brussels Airport Arnaud Feist.

Nieuws

Het College organiseert project voor Dag van het Ondernemen

Vrijdag organiseerde Het College in Vilvoorde voor de tweede keer een project rond ondernemen. Daarbij kwamen de zesdejaars meer te weten over ondernemersschap. 

Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Hals hyacintenfestival

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid is op zoek naar vrijwilligers voor het hyacintenfestival in het Hallerbos. Bedoeling is dat de vrijwilligers het bezoek van de massa kijklustigen in goede banen leiden.

Nieuws

Nieuw album van Lembeekse band Fleddy Melculy scheert hoge toppen

De Kerk Van Melculy, het nieuwe album van de Lembeekse band Fleddy Melculy, neemt een vliegende start. De plaat komt meteen op nummer 1 binnen in de nationale Ultratop- album charts.

 
Nieuws

Walter Zelderloo Open Vld-lijsttrekker voor provincie

Dilbekenaar Walter Zelderloo trekt bij de komende provincieraadsverkiezingen in oktober de lijst voor Open Vld. Zelderloo is uittredend gedeputeerde voor provinciedomeinen.

Sport
Meer vanavond in het nieuws

Tibo Nevens uit Affligem is klaar voor Brussel-Opwijk

Tibo Nevens (19) uit Affligem kijkt reikhalzend uit naar Brussel-Opwijk, de openingsklassieker van het wielerseizoen die zondag op het programma staat. Brussel-Opwijk is een wedstrijd voor beloften van -23 jaar oud. 

Nieuws
NIEUWSneuzen

Concert ten voordele van Kinderkankerfonds in Sint-Martens-Bodegem

Vorig weekend kon je in het Castelhof in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) terecht voor een gratis luisterconcert. De vrije giften en de opbrengst uit de drankverkoop gingen integraal naar het Kinderkankerfonds.

Nieuws

Rode Kruis zamelt bloed in in CC 't Vondel in Halle

Overal in Vlaanderen zamelt het Rode Kruis bloed in. Gisteren was dat ook het geval in Halle, waar iedereen die dat wilde tussen 15 en 20 u bloed kon komen geven in CC 't Vondel.

Nieuws
Meer vanavond in het nieuws

Aantal Franstalige stemmen fors gedaald na splitsing kieskring

De splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde heeft het aantal Franstalige stemmen in de Vlaamse Rand gehalveerd. Alleen in de faciliteitengemeenten halen de Franstaligen nog tot driekwart van de stemmen. De cijfers staan te lezen in een studie van Vives, dat is het Vlaams Instituut voor...

Nieuws

Realdolmen uit Huizingen overgenomen door Franse groep

Realdolmen, de vroegere IT-tak van Colruyt die in ons land meer dan 1000 werknemers tewerkstelt, wordt overgenomen door de Franse groep Gfi. Die heeft al een akkoord op zak met de hoofdaandeelhouders van Realdolmen, de families Colruyt en Vande Vyvere.

Sport

Kester-Gooik schrijft mooi voetbalverhaal in het Pajottenland

Voetbalclub Kester-Gooik is een mooi voetbalverhaal aan het schrijven in Gooik. De ploeg heeft alleszins grootste plannen. Eerder raakte al bekend dat Kester-Gooik, samen met de gemeente, een nieuwe site wil aanleggen aan de Wolvenstraat in Strijland.

Nieuws

Grimbergen, Vilvoorde, Wemmel en Asse zien NEO-project op Heizel niet zitten

Grimbergen, Vilvoorde, Wemmel en Asse kanten zich tegen het NEO-winkelcentrum op de Heizelvlakte. Ze doen dat via bezwaarschriften en negatieve adviezen aan het Brussels Gewest.

Nieuws

Don Bosco Halle slaat handen in elkaar met Belgische Luchtmacht

Op 5 december vorig jaar landde de SInt met een helikopter van de luchtmacht in Don Bosco Halle. Dat gebeurde niet toevallig, het was om de samenwerking van Don Bosco met de Belgische Luchtmacht in de kijker te zetten. Leerlingen met een technische of beroepsachtergrond zijn gegeerd op de...

Nieuws

Volkssterrenwachten zetten de deuren open

Dit weekend, naar aanleiding van de Sterrenkijkdagen, kan je bij verschillende sterrenwachten en sterrenkundige clubs genieten van de allerbeste waarnemingsplekken. In onze regio is dat het geval bij Volkssterrenwacht Mira en bij Mercurius in Halle.

Nieuws
NIEUWSneuzen

Foto-Expo van Digivrienden in GC De Camme in Steenokkerzeel

In Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel, vindt dit weekend een tentoonstelling plaats van de Digivrienden. De amateurfotografen presenteren hun werk van het voorbije jaar en dit in allerlei kleuren en vormen.

Sport

Ward Depelseneer (18) uit Vollezele is Belgisch kampioen judo

Ward Depelseneer, aangesloten bij Judoclub Gooik, is Belgisch kampioen judo geworden in de categorie U21 - 55 kilogram. De kampioenschappen hadden plaats in de Arenahal in Deurne.

Nieuws

Lennik breidt netwerk 'slimme camera's' uit

In Lennik is het aantal slimme camera's uitgebreid. Het Agentschap Wegen en Verkeer installeerde slimme camera's langs de Ninoofsesteenweg, tussen het kruispunt 'Eizeringen' en het kruispunt met de Schapenstraat.

Nieuws
NIEUWSneuzen

CC De Kam in Wezembeek-Oppem viert 25ste verjaardag

In Wezembeek-Oppem viert cultuurcentrum De Kam dit weekend zijn 25ste verjaardag. Naar aanleiding van deze verjaardag worden allerlei workshops, voorstellingen en andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Nieuws

Woning beschadigd na verkeersongeval in Gaasbeek

In Gaasbeek (Lennik) raakte een woning gisterenavond beschadigd door een brand na een verkeersongeval.