Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Parket onderzoekt verdacht overlijden in Asse

In Asse onderzoekt het parket het verdacht overlijden van een 66-jarige vrouw in deelgemeente Kobbegem. De vrouw werd woensdag dood aangetroffen in haar woning in de Breker. De man van de overleden vrouw ligt in het ziekenhuis en kon voorlopig nog niet ondervraagd worden. 

Nieuws

Eerste effectieve rechtszaken voor overschrijding geluidsnormen

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft voor het eerst luchtvaartmaatschappijen gedagvaard omdat ze de geluidsnormen op Brussels Airport zouden overtreden hebben. Het gaat om 3 maatschappijen, die boetes van 12.000 en 30.000 euro riskeren.

Nieuws

Regio in het teken van de Dag van de Jeugdbeweging

Vandaag is het Dag van de Jeugdbeweging. Daarbij is het traditiegetrouw de bedoeling om zo veel mogelijk kledij van jeugdbewegingen te dragen, op school of op het openbaar vervoer. Ook in onze regio staan verschillende activiteiten op het programma.

Nieuws

Nadia Sminate (N-VA) gaat voor nieuwe termijn als burgemeester Londerzeel

Nadia Sminate (N-VA), de huidige burgemeester van Londerzeel, is kandidaat om zichzelf op te volgen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar wordt Sminate lijsttrekker voor N-VA.

Nieuws

Chauffeur komt er met de schrik van af op ring in Grimbergen

Een chauffeur is er deze week met de schrik van af gekomen toen hij op de ring in Grimbergen wilde inhalen. Op het laatste moment besliste de chauffeur dat niet te doen. Gelukkig, want anders was hij tussen 2 aanstormende vrachtwagens gekneld geraakt. De bijgevoegde dashcambeelden laten aan de...

Nieuws

Hélène en Britt interviewen Dieter Guldemont (Affligem) voor Youca

Hélène Cosijn en Britt Peeters, beiden leerling aan het Ikso in Denderleeuw en woonachtig Affligem, interviewden gsiteren Dieter Guldemont uit Affligem. Ze deden dat naar aanleiding van de Youca Action Day, de nieuwe naam van de vroegere Zuiddag. Dieter Guldemont is beter bekend als één van de...

Nieuws

Dringende herstelling aan stuwsluis Dender in Teralfene

In Teralfene (Affligem) zijn arbeiders van Waterwegen en Zeekanaal gestart met dringende herstellingswerkzaamheden aan de stuwsluis van de Dender. 

Nieuws

Vrachtwagen rijdt van brug in Sterrebeek: chauffeur overleden

Op de Mechelsesteenweg, ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E40 in Sterrebeek is omstreeks 16.30 u een vrachtwagen van een brug gereden. De chauffeur kwam daarbij om.

Nieuws

Werken spitsstrook tussen Groot-Bijgaarden en Affligem starten volgend jaar

De aangekondigde aanleg van een spitsstrook op de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem komt er in de zomer van 2018. Dat laat Wegen en Verkeer weten. De spitsstrook wordt enkel aangelegd in de richting van Oostende en zal lopen van aan het tankstation in Groot-Bijgaarden tot aan het op- en...

Nieuws

Diegem steunt Kom op tegen Kanker

Net als vorig jaar, ter gelegenheid van de Rode Neuzen Dag, slaan ze in de Machelse deelgemeente Diegem ook dit jaar de handen in elkaar voor het goede doel. Deze keer wil Diegem geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

Nieuws

Rotondes in Vilvoorde maken plaats voor verkeerslichten

Er is een oplossing in de maak voor één van de grootste verkeersknooppunten in Vilvoorde. De 2 rotondes aan het Heldenplein, waar het verkeer heel vaak vastloopt, worden vervangen door kruispunten met verkeerslichten.

Nieuws

Kapelle-op-den-Bos moet 116.000 euro betalen omdat gemeentehuis 4 meter te hoog is

De gemeente Kapelle-op-den-Bos moet maar liefst 116.000 euo schadevergoeding betalen omdat het gemeentehuis 4 meter te hoog is. De zaak werd 33 jaar geleden aangespannen door 2 buren. Die krijgen nu gelijk van de rechter.

Nieuws

Zandkunstenares Elise De Boeck (Hekelgem) overleden

In het woonzorgcentrum Sint-Rafaël in Liedekerke is vorige week Elise De Boeck uit Hekelgem overleden. Elise was zandkunstenares en had aan de Brusselbaan in Hekelgem ook een eigen museumpje. Elise De Boeck is 85 geworden.

Nieuws

Dag van de Armoede centraal in Huis van het Kind Beersel

'Meer doen met minder'. Dat was het thema van een workshop in het Huis van het Kind in Beersel naar aanleiding van de Dag van de Armoede, gisteren. Een hele namiddag lang konden ouders en kinderen ontdekken hoe leuke speeltjes te maken met dingen die je altijd in huis hebt.

Nieuws

Lone en Michael voor Youca hele dag lang op RINGtv

Lone Carlier (16) uit Edingen en Michael Maes (16) uit Liedekerke vertoeven vandaag een hele dag lang op de redactie van RINGtv. Ze doen dat naar aanleiding van Youca, de naam van de vroegere Zuiddag, waarbij meer dan 15.000 Vlaamse jongeren aan de slag gaan voor een bedrijf, een organisatie,...

Nieuws

Overvallers hebben het gemunt op kippenkraam in Londerzeel

In de Meerstraat in Londerzeel hebben 2 mannen gisterenavond een kippenkraam overvallen. De eiegnaars kregen een paar rake klappen, de daders gingen aan de haal met de inhoud van de kassa.

Nieuws

Homans fluit Europa terug rond benoeming burgemeesters faciliteitengemeenten

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) zegt met verbazing kennis te hebben genomen van de aanbevelingen van het Congres van Lokale en Regionale Besturen van de Raad van Europa. Die had eerder aanbevolen om het systeem van de benoeming van de burgemeesters in de...

Sport

FP Halle Gooik kent tegenstanders Elite Round Uefa

Sporting Club Portugal, Dynamo Moskou en Zagreb. Dat zijn de tegenstanders van FP Halle-Gooik in de Uefa Futsal Cup Elite Round. Bij FP Halle-Gooik zijn ze tevreden met de loting die vandaag plaatshad in Genève.

Nieuws

Oktober recordfilemaand, november mogelijk nog erger

Cijfers van het Verkeerscentrum bewijzen dat deze oktobermaand voorlopig al records breekt, met gemiddeld 177 kilometer file in de ochtendspits. De maand november kondigt zich ook al niet rooskleurig aan.

 

Nieuws

Nieuwe politieke partij in Herne

In de Pajotse gemeente Herne komt met Kwadrant Plus een nieuwe partij op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij wil trachten de hegemonie van CD&V te doorbreken.