Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Restauratie kasteel in provinciedomein Huizingen

De provincie Vlaams-Brabant gaat circa 1 miljoen euro investeren in de eerste fase van de restauratie van het kasteel van het provinciedomein van Huizingen evenals de heraanleg van de roeisteigers in de aanpalende kasteelvijver. Volgens gedeputeerde Walter Zelderloo (Open Vld) zullen de werken...

Nieuws

VOKA stelt eisenpakket voor verkiezingen op

Op 14 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De Vlaams-Brabantse ondernemers verwachten veel van die verkiezingen en daarom trekt VOKA, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, de komende maanden met een verkiezingsmemorandum naar steden en gemeenten. Wat zijn eisen voor de regio...

Nieuws

Pepingse student laat auto zelf rijden via gsm

Pepingenaar Wiebe De Doncker, een student Autotechnologie aan de Thomas More-hogeschool, is er samen met drie collega’s in geslaagd om een hybride wagen autonoom te laten rijden via een gsm.

Nieuws

Politie Dilbeek zet extra patrouilles in

De politie van Dilbeek gaat extra patrouilleren. Dat gebeurt naar aanleiding van het gestegen aantal diefstallen uit voertuigen. De patrouilles zullen vooral 's avonds en 's nachts worden ingezet.

Nieuws

Dijk tegen wateroverlast in Galmaarden

In Galmaarden is de Vlaamse Milieumaatschappij begonnen met de bouw van een dijk. Die moet het centrum van de gemeente beschermen tegen wateroverlast afkomstig van de Markrivier. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Nieuws

Stenen oud station Halle verkocht voor 0 euro

0 euro. Dat is het bedrag dat Tobias Vandenbosch 'betaalde' voor de blauwe stenen waarmee het voormalig station van Halle was opgetrokken. Eerder dit jaar organiseerde Halle een veiling voor de stenen. Er kwam maar één bod binnen, eentje van 0 euro...

Nieuws

Lennik in de ban van de Rode Duivels

Op verschillende plaatsen in de regio was de wedstrijd van de Rode Duivels gisterenavond te volgen op een groot scherm. Dat was ook het geval op het Marktplein in Lennik, waar vele honderden supporters present waren om onze nationale elf toe te juichen.

Nieuws

Duivelse sfeer in Halle....

Ook in Halle werd gisteren massaal gesupporterd voor de Rode Duivels. In het centrum van de stad waren heel wat supporters present om de match op groot scherm bij te wonen.

Nieuws

Pierre Deneyer licht zijn ontslag toe

Pierre Deneyer heeft vanmiddag uitleg gegeven bij zijn eerder aangekondigde beslissing om op te stappen als burgemeester van Galmaarden. Volgens Deneyer ligt onvrede met zijn eigen partijleden aan de basis van zijn besluit. 

Nieuws

Even paniek door gaslek in Drogenbos

In Drogenbos was er vanmiddag even paniek toen bij werken een aardgasleiding werd geraakt. Gelukkig was de toestand snel onder controle. 

Nieuws

Eerstesteenlegging Levedale Merchtem

In Merchtem is vorig weekend de eerste steen gelegd van de nieuwbouw van Levedale, een woon- en begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking. 

Nieuws

Mobiel recyclagepark Incovo is groot succes

Het mobiele recyclagepark van Incovo kent een groot succes. 2 Keer per jaar trekt de afvalintercommunale van de gemeenten Londerzeel, Machelen, Meise, Vilvoorde en Zemst zelf naar de inwoners. De respons is zo groot dat het initiatief op verschillende andere plaatsen in Vlaanderen navolging kreeg. 

Nieuws

Drugtrafiek ontmanteld in Zennevallei

De lokale politiezones van de Zennevallei en Dilbeek hebben samen met het parket een drugtrafiek ontmanteld. Bij een huiszoeking in Halle werden drie verdachten opgepakt.

Nieuws

Vilvoordse moslims en niet-moslims vieren Suikerfeest

In Vilvoorde verzamelden gisteren heel wat moslims om het Suikerfeest te vieren. Ze deden dat samen met niet-moslims.

Nieuws

Grimbergse oud-schepen Van Godtsenhoven stopt met politiek

In Grimbergen zegt Marc Van Godtsenhoven (Groen) de politiek vaarwel. Van Godtsenhoven zit sinds 1983 in de gemeenteraad en was van van 1995 tot 2000 en van 2012 tot 2016 schepen van Cultuur.

Nieuws

Pepingse student laat auto zelf rijden via gsm

Pepingenaar Wiebe De Doncker, een student Autotechnologie aan de Thomas More-hogeschool, is er samen met drie collega’s in geslaagd om een hybride wagen autonoom te laten rijden via een gsm.

Nieuws

Vlaanderen schorst sportsubsidies provincie Vlaams-Brabant

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van minister Homans heeft een reeks sportsubsidies geschorst die de provincieraad eind maart goedkeurde.

Nieuws

Nauwere samenwerking tussen RINGtv en RandKrant

RINGtv en RandKrant gaan nauwer samenwerken. Voortaan kan je op de website van RINGtv doorklikken naar de digitale RandKrant en omgekeerd vinden de lezers van Randkrant makkelijk de weg naar de online pagina's van RINGtv. Beide media hebben heel wat raakpunten en het delen en uitwisselen van...

Nieuws
update

CD&V hekelt uitblijven van fietsbrug in Zaventem

CD&V lanceert een aanval op het beleid van Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts. Volgens de christen-democraten communiceert Weyts veel, maar zijn er te weinig realisaties op het terrein. CD&V haalt daarbij onder meer het uitblijven van de fietsbrug in Zaventem aan.

Nieuws

Lidl mag (nog) niet uitbreiden in Sint-Genesius-Rode

Lidl krijgt van de gemeente Sint-Genesius-Rode opnieuw geen vergunning om de winkel aan de Hallesesteenweg uit te breiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.