Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Vakbonden Brussels Airlines dreigen met zware acties

De komende dagen brengen de piloten bij Brussels Airlines hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie wat betreft lonen en pensioenen. Mocht dat voorstel het niet halen, dan dreigen de bonden met zware acties. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Minister Weyts aan beterhand nadat hij weer onwel werd in parlement

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) is gisteren opnieuw onwel geworden tijdens een tussenkomst in het Vlaams parlement. De minister is intussen weer aan de beterhand. 

Nieuws

Hoeilaart wil meer duidelijkheid rond schadedossiers GEN-werken

De gemeente Hoeilaart dringt er op aan dat haar inwoners meer duidelijkheid krijgen rond de schadedossiers in verband met de lopende GEN-werken.

Nieuws

Trein negeert rood licht, reizigers geëvacueerd

Een trein die op weg was van Hasselt naar Antwerpen en via de luchthaven van Zaventem reed, heeft gisteren ter hoogte van Weerde (Zemst) een rood licht genegeerd. De reizigers werden geëvacueerd.

Nieuws

Verboden wapendracht en drugsbezit bij controleactie stations

Bij de grote controleactie van gisteren aan verschilende treinstations in de Zennevallei zijn tal van inbreuken vastgesteld. De zwaarste zijn verboden wapendracht en bezit van drugs.

Nieuws

Grimbergen steunt motie gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde

De gemeente Grimbergen steunt de motie die de provincieraad goedkeurde in verband met het oprichten van een gerechtelijk arrondissement voor Halle-Vilvoorde of Vlaams-Brabant.

Nieuws

Recyclagepark Merchtem gesloten na blikseminslag

In Merchtem zal het recyclagepark morgen uitzonderlijk gesloten zijn. Dat komt door een blikseminslag.

Nieuws

Lidl-vestiging Sint-Pieters-Leeuw dicht door staking

Ook vandaag, op de tweede stakingsdag bij supermarktketen Lidl, blijven 93 van de 300 vestigingen van Lidl gesloten. Dat is ondermeer het geval voor het Lidl-warenhuis aan de Bergensesteenweg in SInt-Pieters-Leeuw, één van de 12 vestigingen van Lidl in onze regio.

Nieuws

'Kunst in het kasteel' in Kampenhout

In Kampenhout kan je dit weekend op een unieke plaats gaan kijken naar de tentoonstelling 'Kunst in het kasteel'. Die heeft plaats in de parktuin van het Kasteel Ter Loonst. Daar vallen beeldhouwwerken te bewonderen van 12 Vlaamse kunstenaars. De werken zijn te koop en een deel van de opbrengst...

Nieuws

Plannen voor allereerste secundaire school in Hoeilaart

In Hoeilaart bestaan concrete plannen voor de uitbouw van een allereerste secundaire school.  Het gemeentebestuur en het gemeenschapsonderwijs slaan daarvoor de handen in elkaar.

Nieuws

15 Vluchtelingen springen van vrachtwagen

De lokale politiezone van Grimbergen laat weten dat er vandaag een 15-tal vluchtelingen van een vrachtwagen zijn gesprongen. Dat gebeurde in Humbeek.

Nieuws

Fietssnelweg Leuven-Mechelen populairste route in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant telde vorig jaar 2 miljoen 31.569 fietsbewegingen op 13 meetpunten. Op de drukst bezochte punten waren er in mei en in juni meer dan 1.100 fietsers. De populairste fietsroute is de fietssnelweg F8 Leuven-Mechelen.

Nieuws

Ook Ave Maria Basisschool Vlezenbeek neemt deel aan Buitenlesdag

Vandaag namen ruim 250 scholen deel aan de tweede Buitenlesdag, zo ook de Ave Maria Basisschool in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw)

Nieuws
UPDATE

Kamperende ouders aan scholen in Alsemberg en Halle

In de Beerselse deelgemeente Alsemberg is het weer kamperen aan de schoolpoorten voor het secundair onderwijs in Sint-Victor. Ook de voorbije jaren was dat al het geval. Intussen zijn ook aan de schoolpoort van het Heilig Hart& College in Halle kamperende ouders opgedoken. De inschrijvingen voor...

Nieuws

Tandarts die patiënten seksueel misbruikte in beroep

De 48-jarige tandarts die begin deze maand werd veroordeeld omdat hij 3 vrouwelijke patiënten seksueel zou hebben misbruikt, heeft beroep aangetekend tegen het vonnis. De man ontkent de feiten. De tandarts zou onder andere een 19-jarige vrouw uit Ruisbroek hebben verkracht terwijl ze half...

Nieuws

Trucker die bejaarde vrouw aanreed op parking Delhaize vraagt vrijspraak

De trucker die vorig jaar een bejaarde dame dodelijk aanreed op de parking van het Delhaize-warenhuis in Alsemberg, vraag de vrijspraak aan. De man beweert dat hij het slachtoffer nooit heeft gezien. 

Nieuws

Jacques Mevis kopman Groen Vilvoorde

Groen trekt in Vilvoorde opnieuw in kartel met sp.a naar de kiezer op 14 oktober. Kopman voor Groen op de lijst is huidig Groen-voorzitter Jacques Mevis.

Nieuws

Reconstructie fatale steekpartij in Meise

Aan de Leon Fischerlaan is er vanmorgen de reconstructie van de fatale steekpartij die daar op 22 februari plaatsvond. Na een echtelijke ruzie diende een 48-jarige man uit Rixensart zijn vrouw messteken toe. De vrouw overleefde de steekpartij niet. 

Nieuws

41 Syriëstrijders uit Halle-Vilvoorde, van wie 29 uit stad Vilvoorde

Vlaanderen telt in totaal 256 teruggekeerde Syriëstrijders. Daarvan komen er 41 uit Halle-Vilvoorde en van die 41 hebben er maar liefst 29 Vilvoorde als woonplaats. De cijfers komen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) , in antwoord op een vraag van Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Nieuws

Grote controleactie aan stations Zennevallei

Aan het station van Halle en ook aan andere stations in de Zennevallei vonden vanmorgen controleacties plaats. Ongeveer 30 agenten van de politiezone Zennevallei controleerden de reizigers op verdovende middelen.