dark4.jpg

10 geseinde personen aangetroffen tijdens EXIT-actie tegen woninginbraken

vrij 31 okt 2014

De federale en lokale hebben de voorbije nacht een grootschalige controle-actie gehouden tegen woninginbraken.  Aan de actie namen meer dan  160 agenten deel.  10 geseinde personen werden aangetroffen, 4 personen werden opgepakt.

Woninginbraken is één van de topprioriteiten van het parket en de politie in Halle-Vilvoorde.  Daarom werd de voorbije nacht de grootschalige actie EXIT georganiseerd.

Onder meer de Ring rond Brussel werd afgesloten ter hoogte van de voormalige renbaan van Groendendaal.  Al het verkeer werd er afgeleid naar een parking voor een grondige controle.  Voorts waren er kleinere controles in de omgeving van de luchthaven en in de zones Dilbeek, TARL, AMOW en VIMA & KASTZE. Naast de politie namen ook het parket, de dienst Vreemdelingenzaken en de sociale inspectie deel aan de actie.

In totaal werden 628 voertuigen en 510 personen grondig gecontroleerd.  Er werden tal van processen verbaal opgesteld voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs.  Er werden 10 wagens in beslag genomen.  En tot slot werden 10 geseinde personen aangetroffen,  4 van hen werden aangehouden.