artikel2julie2.jpg

130ste verjaardag Don Boscofeest in Groot-Bijgaarden

vrij 2 feb 2018

130 jaar geleden stierf de bekende Italiaanse priester Giovanni Bosco, beter bekend als Don Bosco. Die dag werd deze week gevierd in heel wat Don Boscoscholen over de hele wereld. In de Don Bosco-school in Groot-Bijgaarden was dat niet anders.

De eerstejaars mochten verkleed naar school komen en zich verwachten aan heel wat leuke activiteiten zoals ‘Don Bosco’s Got Talent’. Voor de tweedejaars toverden de leerkrachten de sportzaal dan weer om tot een speelparadijs met springkastelen en andere spelletjes.

De leerlingen van het derde jaar konden genieten van het ‘Swingpaleis’. Een groot feest waar zowel leerkrachten als leerlingen een act brachten. Met veel ambiance werd gezongen en gedanst. De vierdejaars konden kiezen uit verschillende workshops, georganiseerd door KillerBee. Breakdance, rappen, graffiti spuiten... voor elk wat wils.

De vijfdejaars hielden een klassencompetitie in een go-cartrace op de racebaan van Brussels Kart. Voor de laatstejaars tot slot werd er een brunch georganiseerd. Ze kregen koffiekoeken, pannenkoeken, fruit en warme hapjes.