politie_moord.jpg

2 verdachten die student in stukken sneden in Wemmel naar assisen

don 1 sep 2016

De twee jongeren die er van verdacht worden een Brusselse rechtenstudent te hebben gedood en zijn lichaam in stukken te hebben versneden, zullen zich voor het Brusselse hof van assisen moeten verantwoorden. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

In juni 2015 troffen arbeiders in een bos op de grens tussen Jette en Wemmel een sporttas aan met daarin de romp van een onbekende jongeman. Het hoofd, de onderarmen en -benen waren verwijderd. Pas toen de ontbrekende lichaamsdelen enkele weken later in een natuurdomein in Dilbeek werden teruggevonden op aangeven van twee verdachten, kon het slachtoffer met zekerheid  worden geïdentificeerd. Het bleek om een 22-jarige Albanese ULB-student te gaan.

Uit het onderzoek bleek dat de twee verdachten en het slachtoffer betrokken waren bij een handeltje in cannabis. Hoe de rechtenstudent in het weekend van 6 en 7 juni 2015 exact om het leven kwam, zal moeten blijken op het assisenproces. De drie jongeren zouden dat weekend hebben doorgebracht in een appartement in Koekelberg, maar het is niet bekend wat  zich daar heeft afgespeeld. Een datum voor het assisenproces is er niet.