climate_express1.jpg

300 fietsers vertrekken vanuit Halle naar Parijs voor klimaatakkoord

din 24 nov 2015

In Halle zijn zo’n 300 fietsers vertrokken voor een tocht naar Parijs. Ze vormen het klimaatpeloton van Climate Express, de organisatie die meer dan 9000 Belgen mobiliseerde voor de grote klimaatmars van 29 november in Parijs. Ondanks die mars verboden werd gaat de fietstocht voor het klimaat nog steeds door.

De fietsers zullen de 6 eisen van Climate Express symbolisch naar Parijs brengen. Daar zullen ze overhandigd worden aan de delegatie die ons land zal vertegenwoordigen op de klimaatonderhandelingen.

“Deze symbolische tocht met zowel jonge als oudere mensen is een krachtig signaal. In België hebben we de laatste jaren immers een veel te zwak klimaatbeleid gezien”, zegt Natalie Eggermont, de  voorzitster van Climate Express. In het klimaatpeloton zijn 34 verschillende organisaties vertegenwoordigd, waaronder 11.11.11, Oxfam, Natuurpunt, de Fietsersbond, Groen, Ecolo, PVDA, WWF en Greenpeace. Maar ook enkele leerlingen en leerkrachten van het Onze-Lievevrouwinstituut fietsen de 300 kilometer naar de klimaattop in Parijs.  (zie foto)

De fietsers zijn deze voormiddag in halle vertrokken, ze zullen in 4 dagen 380 km afleggen en slapen onderweg in scholen en hotels. Een uitgebreid verslag van de start krijg je vanavond in KrisKras.