Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

4 Lokale radio's uit onze regio zijn erkend

4 Lokale radio's uit onze regio zijn erkend

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft de eerste 35 lokale radio's erkend. Die radio's kunnen nu een zendvergunning aanvragen. Onder de lokale radio's 4 uit onze regio: Stadsradio Halle, Victoria, Omroep Neteland en Radio Moetoen.

Minister Gatz werkt al een tijdje aan een hervorming van het radiolandschap. Zo werkt de minister aan de opstart van een nieuw soort radiozenders, de commerciële netwerkradio's. Er komen in totaal 4 netwerkradio's bij, die vooral een stedelijke dekking zullen hebben.

Daarnaast wil minister Gatz met het nieuwe frequentieplan de vele lokale radio's in Vlaanderen leefbaarder maken. HIj wil de lokale zenders versterken en het aanbod verruimen door frequentiepaketten te bundelen. Daardoor zal de lokale radio van 2018 een groter maar toch nog altijd lokaal publiek bereiken. 

De eerste 35 lokale radio's (in totaal waren er 236 aanvragen) zijn nu door de minister erkend. Zij kunnen nu een echte zendvergunning aanvragen. In onze regio gaat het om Stadsradio Halle (Frequentiepakket 025-Beersel, 105.6 FM), Victoria (Frequentiepakket 076-Halle, 105.2 FM), Omroep Neteland (Frequentiepakket 086-Hoeilaart, 105.8 FM en Overijse, 107.8 FM) en Radio Moetoen (Frequentiepakket 093-Kampenhout 107.4 FM en Vilvoorde 105.7 FM).