44 extra plaatsen voor kinderopvang in Halle

woe 27 dec 2017

Halle krijgt er volgend jaar 44 extra kinderopvangplaatsen bij. Geen overbodige luxe, want de stad kampt met een groot tekort aan opvangplaatsen voor baby’s en peuters. De extra plaatsen komen er door een nieuw kinderdagverblijf en een uitbreiding van twee bestaande kinderdagverblijven.

18 plaatsen worden gecreëerd in het nieuwe kinderdagverblijf Goudvinkje, een samenwerking tussen verschillende partners. Het OCMW van Halle huurt een woning aan de Goudvinkenlaan van Woonpunt Zennevallei en stelt die ter beschikking aan onthaalouders van Landelijke Kinderopvang, die de opvang op hun beurt uitbaten. 9 van de 18 plaatsen zijn voorbehouden voor kwetsbare gezinnen die worden doorverwezen via het OCMW en Woonpunt Zennevallei. De stad Halle coördineert en ondersteunt het project.

Daarnaast kunnen twee Halse kinderdagverblijven uitbreiden door extra subsidies van Kind en Gezin. De Vlaamse Regering stelde daarvoor 7,5 miljoen euro ter beschikking. De Kapoentjes krijgt er 9 plaatsen bij, kinderdagverblijf Sloeberbos 17 plaatsen.