dilbeek_nieuwe_vdl_2018.jpg

65 nieuwe Lijnbussen voor Pajottenland en Zuidrand

woe 15 aug 2018

Reizigers die in het Pajottenland of de zuidelijke rand rond Brussel de bus nemen, maken voortaan kans om op één van de 65 nieuwste bussen van De Lijn te zitten. Grootste nieuwigheid zijn de zetels uit bruin recuperatieleder.

De 65 bussen - 10 hybride en 55 met milieuvriendelijke Euro VI-motoren - vervangen de komende maanden oude bussen van de vervoersmaatschappij in stelplaatsen Het Rad (Anderlecht), Dilbeek en Meerbeke (Ninove). “Een plezier om mee te rijden!”, zegt chauffeur Gregory Lallemand van de stelplaats het Rad over de nieuwe bussen.“Dat geldt zeker ook voor onze reiziger, die in deze nieuwe bussen plaatsneemt op zitjes uit recuperatieleder”.

Die zetelbekleding gebruikt De Lijn voor het eerst. Daarvoor worden snijresten of beschadigd leder hergebruikt, waardoor dus geen extra dieren opgeofferd worden voor het zitcomfort. “De zetels zijn stijlvoller, hygiënischer en onderhoudsvriendelijker, waardoor ze op termijn ook goedkoper zijn. Met de bussen willen we meer mensen verleiden om de auto vaker te ruilen voor de bus, zeker tijdens de geplande werken aan de Ring rond Brussel,” zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

De komende maanden investeert De Lijn nog meer in Vlaams-Brabant.  Voor het einde van dit jaar start nog de levering van 14 hybride trambussen voor de Noordrand. Volgend jaar komen daar nog een 19-tal nieuwe gelede bussen en drie elektrische bussen bij, die in Leuven zullen rijden.