containerpark.png

9 op 10 wachters in recyclageparken krijgen te maken met agressie

woe 15 nov 2017

9 op de 10 recyclageparkwachters kregen het afgelopen jaar minstens één keer per week te maken met één of andere vorm van agressie. Dat blijkt een onderzoek van Interafval, het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en de Vlaamse afvalintercommunales.

Uit het onderzoek blijkt dat 50 % van de wachters in een containerpark al eens geconfronteerd werd met een vorm van agressie. Bij 1 op de 10 is dat dagelijks. Vaak gaat het om verbale agressie 1 op de 5 parkwachters werd het afgelopen jaar minstens één keer geconfronteerd met fysieke agressie.

De oorzaken van het gedrag zijn steeds dezelfde: mensen die te laat komen en toch nog binnen willen. Of die vinden dat hen te veel wordt aangerekend. Mensen zijn het blijkbaar ook nog gewoon dat alles bij 'grof' gegooid wordt. Als de wachters tussenkomen, doen de mensen lastig. 

Volgende week is er de week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter. Tijdens die week wordt om respect gevraagd voor de mensen die in een containerpark werken.