stembusganglinkebeek.jpg

94% voor Thiéry, 28% stemt niet of ongeldig

zon 13 dec 2015

Bij de verkiezingen in Linkebeek heeft de partij LB van Damien Thiéry de 13 beschikbare zetels in de gemeenteraad binnengehaald. La Droite, de lijst die Damien Thiéry uitdaagde, heeft geen zetel kunnen bemachtigen. De Vlaamse partij Prolink nam niet deel aan de verkiezingen.

De lijst LinkeBeek (LB) van Damien Thiéry haalt opnieuw alle dertien beschikbare zetels binnen en 94 procent van de stemmen gekregen. De lijst La Droite met lijsttrekker Pascal Collet krijgt geen zetel.  Opmerkelijk: maar liefst 15 procent van de bevolking zou zijn kat gestuurd hebben naar de verkiezingen. 13 procent zou ongeldig of blanco gestemd hebben.

"Democratie zegeviert'

Volgens Damien Thiéry is de verkiezing in Linkebeek een zege van de democratie. Dat hij kandidaat is om burgemeester te worden, herhaalt hij voorlopig niet meer. "De meerderheid zal dat samen bepalen", aldus Thiéry.

Liesbeth Homans laat via haar woordvoerder weten dat Damien Thiéry geen stap verder is met deze uitslag. Ze bevestigt nog eens dat ze hem niet zal benoemen.

 

Meer over de verkiezingen krijgt u morgen in het nieuws op RINGtv.