34788_stakingspiket.jpg

Aantal faillissementen in Vlaams-Brabant met 22% gedaald

woe 2 sep 2015

In juli en augustus hebben in onze provincie hebben 60 bedrijven de boeken neergelegd. Dat is een daling met ruim 22% in vergelijking met de zomer van 2014. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon.

60 faillissementen deze maand in Vlaams-Brabant. Dat is het laagste cijfer van de voorbije 6 jaar. Vooral in de regio Leuven was er een forse daling. “Maar het zomerreces bij de diverse rechtbanken speelt wellicht een rol. Het cijfer zal dus later deze maand wellicht gecorrigeerd worden”, aldus Graydon.

De forse daling in Vlaams-Brabant moet ook gerelativeerd worden wanneer we de cijfers van de eerste 8 maanden onder de loep nemen. In die periode werden er immers al 404 faillissementen genoteerd. 195 in het arrondissement Leuven, 209 in Halle-Vilvoorde.  Dat is bijna het slechtste cijfer van de voorbije 10 jaar.  Alleen in 2012 gingen nog meer bedrijven over kop. We kunnen dus alleen maar hopen dat de gunstige cijfers van deze zomer het begin betekenen van een kentering.