ba.jpg

Al zeker 2 maatschappijen verlaten Zaventem omwille van Brusselse geluidsnormen

din 13 dec 2016

Al twee vrachtluchtmaatschappijen hebben aangekondigd dat ze op korte tijd de vrachtluchthaven Brucargo gaan verlaten. Oorzaak zijn de strengere Brusselse geluidsnormen die vanaf 1 januari van kracht worden.  Dat meldt Trends.be 

Door het verdwijnen van de tolerantiedrempels voor de Brusselse geluidsnormen staan er heel wat jobs op stapel. Daar waarschuwde VOKA al enkele weken geleden voor. En dat doemscenario lijkt nu werkelijkheid te worden. Onder meer Saudia Cargo verhuist omwille van de strengere geluidsnormen naar Frankfurt. Het Chinese Yangtze River Express verhuist vanaf 1 januari naar Amsterdam. Beide cargomaatschappijen vliegen op Brussels Airport met Boeing 747-toestellen en die voldoen niet aan de strengere Brusselse geluidsnormen. Beide bedrijven hebben geen zin in torenhoge boetes en keren Zaventem daarom de rug toe.

Ook andere maatschappijen die met 747’s vliegen overwegen om Zaventem te verlaten als er niet snel een politieke oplossing komt. Het gaat onder meer om Air Cargo Global, Asiana en Singapore Airlines Cargo.  Volgens Geert Keirens, de directeur van Air Cargo Belgium, dat is de belangenvereniging van de logistieke bedrijven op Brussels Airport, staan er daardoor 3.500 directe en indirecte banen op de tocht.