asse_ringweg2.png

ARMA onderneemt juridische stappen tegen ringweg Asse

vrij 1 jul 2016

ARMA, de actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse, is van plan juridische stappen te zetten tegen het provinciaal RUP voor de Ringweg. Het tracé dat nu op tafel ligt is volgens het comité te duur. 

Dinsdag keurde de provincie het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, kortweg PRUP, goed, dat de voltooiing van de ringweg in Asse mogelijk maakt. Het eerste deel dat er nu al ligt, van het station tot Huinegem, werd in 2008 al voltooid. Nu wil de provincie de rest van het tracé, dat een driekwartsring vormt, vervolledigen. Maar dat stuit ARMA tegen de borst.

Volgens de actiegroep is het tracé drie keer duurder dan het alternatieve tracé (zo'n 60 miljoen tegenover 20 miljoen euro)  en is het ook technisch zeer moeilijk uit te werken. Bovendien brengt het gekozen tracé volgens het comité ook meer onteigeningen met zich mee. ARMA wil het PRUP nu juridisch aanvechten. Deze week maakte minister van Mobiliteit Weyts bekend dat de werken aan de ringweg ten vroegste begin 2019 van start kunnen gaan omdat er eerder geen budget voor voorzien is.