asse_1.png

Asse beste zakengemeente

don 8 dec 2016

Asse is de beste zakengemeente van Vlaanderen.  Dat zegt het weekblad Trends dat alle Vlaamse gemeenten onderzocht en een rangschikking opmaakte van de gemeenten die de er in slagen om de sterkste en gezondste ondernemingen aan te trekken.

 

Asse heeft zijn koppositie natuurlijk in belangrijke mate te danken aan de nabijheid van Brussel en zijn gunstige ligging vlak bij de Ring, de E40 en de A12.  Maar er zijn nog andere factoren die een rol spelen zoals de inspanningen van het gemeentebestuur om een gunstig klimaat te scheppen voor ondernemers.

Asse heeft zes bedrijventerreinen waar zich heel wat grote en bekende bedrijven gevestigd hebben.  Die brengen heel wat werkgelegenheid met zich, maar ook heel wat verkeer en dat wordt een bedreiging, want Asse kreunt onder een mobiliteitsprobleem en verliest daardoor van zijn aantrekkelijkheid bij de bedrijven, maar ook bij werknemers.

Bedrijven die wegtrekken geven vaak het mobiliteitsprobleem op als reden, maar er zijn ook nog andere redenen .  Zo dreigt Asse De Persgroep te verliezen die nu ongeveer 1 000 mensen tewerkstelt in deelgemeente Kobbegem.