school_slagboom.jpg

Automatische slagbomen moeten auto's weghouden uit Leeuwse schoolbuurt

5 jaar geleden

Sint-Pieters-Leeuw investeert 18.000 euro in automatische slagbomen die in de omgeving van de gemeenteschool Den Top en basisschool Don Bosco komen. Door de slagbomen moeten zo'n 800 kinderen verkeersveiliger naar school kunnen gaan.

De slagbomen zijn een antwoord aan de verwachte stijging van het verkeer rondom gemeenteschool Den Top. Die wordt straks uitgebreid uitgebreid waardoor ouders hun kinderen niet meer in de Garebaan kunnen afzetten. De achterzijde van de school wordt daardoor drukker. Sint-Pieters-Leeuw wil dat verkeer weghouden door de Mekingenweg met automatische slagbomen af te sluiten. 

Het is de bedoeling dat de slagbomen een half uur voor schooltijd zakken en een kwartier na de schoolbel terug omhoog gaan. Sint-Pieters-Leeuw verkiest de slagbomen boven gemachtigde opzichters omdat ze efficiënter zijn. Zo zijn er volgens de gemeente al snel 40 vrijwilligers nodig om een schoolomgeving doorheen het jaar goed verkeersvrij te houden.

Het is de eerste gemeente in de regio die met automatische slagbomen werkt. Eerder liep er in Hoeilaart wel al een gelijkaardig proefproject.