knipsel.png

Basiliekstraat Halle weer onder water

din 14 aug 2018

Na een hevige regenbui, was er gisterenavond opnieuw wateroverlast in de Basiliekstraat in Halle. Volgens burgemeester Pieters bleef de schade na de vele investeringen om waterellende te voorkomen, echter beperkt. Bij een drietal handelszaken liep water binnen, ook een kruispunt stond blank. Volgens de burgemeester is er een nieuw bufferbekken nodig. 

De voorbije jaren investeerde de stad Halle veel geld om het centrum van de stad opnieuw in te richten en het probleem van de wateroverlast aan te pakken. De werken, die 2 jaar duurden, werden in oktober 2016 afgerond. Maar daarmee was de waterellende nog niet van de baan. In september vorig jaar was er een wolkbreuk boven Halle en stond het centrum in geen tijd onder water. 

En gisterenavond was het weer zover. Een hevig onweer leidde er toe dat onder meer de Basiliekstraat voor een stuk weer onder water liep, tot groot ongenoegen van enkele plaatselijke handelaars. 

Volgens burgemeester Pieters bleven de gevolgen echter beperkt. "Vroeger waren veel meer handelszaken getroffen, nu waren er dat slechts een drietal." Volgens de burgemeester is dat te danken aan het grote bufferbekken onder het Possozplein en aan de capaciteitsverhoging van de rioolbuizen onder de Basiliekstraat.

Dat neemt niet weg dat bijkomende maatregelen nodig zijn. Burgemeester Pieters denkt aan de aanleg van een bufferbekken. Dat zou mogelijk kunnen komen aan de Dekenstraat, of nog beter aan de Demaeghtlaan of aan de Ninoofsesteenweg.