brusselsestw2.jpg

Bedrijven aan Westvaartdijk lijden verlies door afgesloten Brusselsesteenweg

don 26 mei 2016
De Brusselsesteenweg op de Westelijke kanaaloever in Vilvoorde is al sinds vorige vrijdag afgesloten voor alle verkeer. De Brusselsesteenweg is een drukke verkeersader tussen Brussel en de industriezone aan het kanaal in Grimbergen. De bedrijven in Grimbergen willen dat de weg snel weer opengaat, want door de omleidingen lijden ze nu zware verliezen.

De nv Waterwegen en Zeekanaal voert verstevigingswerken uit aan de kanaaloever in Vilvoorde, maar daarbij onstonden scheuren en barsten in het wegdek van de Brusselsesteenweg. Omdat er in de buurt ook nutsvoorzieningen liggen, werd de rijweg omwille van de veiligheid afgesloten voor alle verkeer. De Brusselsesteenweg is een drukke verbindingsweg tussen Vilvoorde en Brussel. Ook het meeste vrachtverkeer tussen de industriezone aan het kanaal in Grimbergen en de hoofdstad verloopt langs de Brusselsesteenweg.
 
De bedrijven in Grimbergen begrijpen dat veiligheid voor alles gaat, maar ze vragen om de situatie dringend aan te pakken. Want nu lijden ze grote financiële verliezen omdat ze een grote omweg moeten volgen om in Brussel te geraken. Waterwegen en Zeekanaal heeft laten weten dat ze de resultaten van het expertenonderzoek afwachten, op basis daarvan zullen ze beslissen wanneer ze de weg opnieuw vrijgeven.