Beersel krijgt nieuw buurtpark

din 15 aug 2017

Aan de voormalige bezinkingsbekkens van de papierfabriek in Neerdorp langs de Gustave Demeurslaan (de vroegere Catala-site) in Huizingen, laat de Vlaamse Landmaatschappij, in nauwe samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en de gemeente Beersel, een nieuw buurtpark aanleggen. Die werken starten morgen en duren ongeveer een jaar. 

In een eerste fase worden de bekkens geruimd, wordt de oorspronkelijke slotgracht rond de Middeleeuwse Motte opnieuw uitgegraven en worden noodzakelijke rooiingswerken uitgevoerd. In een tweede fase worden er wandel- en fietspaden aangelegd, ligweides ingericht en constructies gebouwd, zoals houten vlonders en bruggen, een speeltoren, picknickbanken en ligzetels.

De inrichting van het nieuwe park kost in totaal 712.000 euro. Minister Schauvliege maakt daarvoor via het budget landinrichting graag 420.000 euro vrij. De maatregelen dragen immers bij tot het behoud en het versterken van de open ruimte in de Vlaamse Rand rond Brussel, één van de beleidsdoelstellingen van de Vlaamse regering. De gemeente Beersel betaalt 98.000 euro bij en de POM 250.000 euro.

Langs dit parkje stroomt de Molenbeek, waar enkele maanden geleden werken zijn uitgevoerd om ruimte te maken voor waterberging.