Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bergensesteenweg dit weekend volledig dicht tussen Halle en Lembeek

Bergensesteenweg dit weekend volledig dicht tussen Halle en Lembeek

In Halle wordt de Bergensesteenweg tussen Halle en Lembeek vanaf zaterdagavond volledig afgesloten voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er een nieuwe toplaag in asfalt aanleggen. 

Sinds begin dit jaar zijn er op de Bergensesteenweg werken aan de gang. Er worden onder meer nieuwe verhoogde fietspaden aangelegd in asfalt. Op die manier kunnen fietsers binnenkort op een veilige manier fietsen tussen Halle en Tubeke. De verkeersveiligheid zal er dus gevoelig verbeterd worden. Verwacht wordt dat de werken begin september definitief kunnen afgerond worden.

Van de werken wordt ook gebruik gemaakt om de toplaag van het weggedeelte te vernieuwen. De nieuwe toplaag wordt aangebracht tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat. Om die werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren wordt de volledige werfzone afgesloten voor het verkeer tussen zaterdag 20u en zondag 22u. De werken worden in het weekend uitgevoerd om de hinder te minimaliseren.

Het verkeer moet de bestaande omleiding volgen via de Edingsesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds voorbije de werfzone.