uitwijzing.jpg

Beroep uitgewezen Armeens gezin uit Gooik onontvankelijk verklaard

maa 8 feb 2016

Het beroep dat het Armeens gezin uit Gooik had aangetekend tegen hun uitwijzing, is onontvankelijk verklaard. Dat heeft het gezin vernomen van de dienst Vreemdelingenzaken. Dat meldt het oudercomité van de school in Oetingen dat begin dit jaar nog een mars organiseerde.

Vijf jaar geleden vluchtte Vahram Muradyan met z'n vrouw en kinderen naar ons land omdat hij in Armenië problemen kreeg. Hij weigerde als brandweerofficier om een verslag over een dodelijk verkeersongeval te vervalsen. Het gezin verbleef de voorbije jaren in Oetingen, maar zou nu uitgewezen worden. De advocaat van het gezin tekende nog beroep aan tegen deze beslissing. Maar de dienst Vreemdelingenzaken heeft nu laten weten dat het beroep onontvankelijk werd verklaard. Ook de procedure 9bis (regularisatie op basis van humanitaire redenen) werd onontvankelijk verklaard. Dit betekent dus dat ze toch ons land moeten verlaten.

Op 9 januari stapten nog honderden inwoners van de Gooikse deelgemeente Oetingen mee in een protestmars tegen de uitwijzing van het Armeense gezin.

Het gezin kan alsnog in beroep gaan binnen de dertig dagen maar de slaagkans is uitermate klein.