keep_our_airport_jobs.jpg

Bijna 6.000 handtekeningen voor actie ‘Keep our Airport Jobs’

maa 13 feb 2017

De petitie voor het behoud van het aantal jobs op de luchthaven heeft al bijna 6.000 handtekeningen opgeleverd. Ook op de sociale media is de actie #keepourairportjobs, die een gezamenlijk initiatief is van de vakbonden en de werkgevers op Zaventem, een groot succes.  

Met de actie roepen de vakbonden, de vakorganisaties zoals VOKA en de werkgevers die actief zijn op de luchthaven van Zaventem, de overheden op om snel een oplossing te vinden voor de Brusselse geluidsnormen. Verschillende maatschappijen hebben immers al aangekondigd dat ze daarom Zaventem zullen verlaten. Want het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen zou door de strengere normen vervijfvoudigen.

Naar schatting zouden door de strengere normen volgens de initiatiefnemers zo'n 60.000 jobs verloren gaan. Onder het motto ‘Keep our Airport Jobs’ hebben ze daarom een online petitie opgestart. Die werd intussen al zo’n 6.000 keer ondertekend op nauwelijks enkele dagen tijd.

Naast een online peitie verdelen de initiatiefnemers ongeveer 20.000 postkaarten die zullen overhandigd worden aan de bevoegde regeringleiders. Voorts worden op de luchthaven  badges en stickers verdeeld. En ook op social media werd onderstaand filmpje met de hashtag #keepourairportjobs al duizenden keren gedeeld. Dat filmpje lokt intussen heel wat reacties uit van de voorstanders van de Brusselse geluidsnormen.

De actie loopt nog tot 20 februari, dan vindt het volgende Overlegcomité plaats waar de kwestie zal besproken worden tussen de verschillende regeringen van het land.