biowinkel_vilvoorde.jpg

Biowinkel in Vilvoorde viert veertigjarig bestaan

vrij 9 maa 2018

Bio.punt Lijsterbes in Vilvoorde viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Naar aanleiding van deze feestelijke gebeurtenis interviewden onze nieuwsneuzen uit het College Vilvoorde eigenares Sandra Rydams.

Is de winkel in die veertig jaar onveranderd gebleven?

Sarah: “De winkel heeft niet altijd dezelfde ligging gehad, maar draagt wel al veertig jaar dezelfde naam. De winkel is klein begonnen en door de jaren heen uitgegroeid tot een sterke zaak.”

Is het moeilijk om te concurreren met andere supermarktketens?

Sandra:”Natuurlijk is concurreren als zelfstandige met een grootwarenhuis zoals Bioplanet niet altijd even gemakkelijk. Maar onze prijzen verschillen niet veel doordat ze beide gebonden zijn aan de biomarkt. “

Waarom moeten mensen voor bio gaan?

Sandra:”Mensen zouden zo lokaal mogelijk producten moeten kopen. Bioproducten zijn vaak duurder, maar dat is niet zonder reden. Dit heeft te maken met duurzaamheid; biologische teelt is kleinschaliger. Industriële landbouw gaat voor een grote winst, het maakt ze niet uit hoeveel pesticides ze gebruiken. Het is beter voor het milieu om voor bioproducten te kiezen en toch dat klein beetje meer te betalen.”