reuzenaronskelk.jpg

Bloei reuzenaronskelk: aftellen is begonnen

don 21 jul 2016

De Plantentuin van Meise voorspelt dat de reuzenaronskelk dit weekend zal bloeien. De spanning stijgt, het aftellen is begonnen.  

De reuzenaronskelk is de grootste bloem ter wereld die tijdens de bloei een lijkgeur verspreidt. De bloei duurt maar 72 uren. Het spektakel lokt telkens duizenden bezoekers naar de Plantentuin.


In 2014 woog de knol van de bloem die zal bloeien 7 kg. Twee jaar later, dankzij de toegewijde zorgen van de tuiniers van het Plantenpaleis en de optimale klimatologische omstandigheden van de Mabundukas waarin de planten groeien, weegt de knol al 30 kg!
De plant is opgekweekt uit zaad rechtstreeks afkomstig uit het oorsprongsgebied: het Indonesisch eiland Sumatra.


In maart bloeide al een reuzenaronskelk open. Het is zeker dat de bloeiwijze deze keer die van maart zal overtreffen.  De bloem meet nu al 2m 09 cm, in maart werd de reuzenaronskelk niet groter dan 2 m 45 cm.  Maar de bloem compenseerde dit wel door zijn elegante schoonheid.

Het is de vijfde keer sinds 2008 dat de Plantentuin Meise een bloei van een reuzenaronskelk meemaakt.

Ga zeker een kijkje in de Plantentuin van Meise en als u voor de bloem staat neem dan een selfie. Plaats de foto op Instagram met de hashtag 'ringtvzomert' of mail de foto naar cocktail@ringtv.be en u maakt kans om een lekker gevulde picknickmand te winnen. Eentje waarvan u kan genieten aan de langste picknicktafel van de wereld die ook in de Plantentuin van Meise staat. Gewoon doen!