Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bloemen en kaarsen voor Civiele Bescherming Liedekerke

Bloemen en kaarsen voor Civiele Bescherming Liedekerke

Voor de poorten van de kazerne van de Civiele Bescherming in Liedekerke worden sinds vanmorgen bloemen en kaarsen neergezet. Dat is het gevolg van een oproep op de Facebookpagina 'Steun en solidariteit voor de civiele bescherming'.

De beslissing van minister Jambon om de kazerne van de Civiele Bescherming in Liedekerke te sluiten, heeft de voorbije weken al veel verontwaardigde reacties uitgelokt. De Liedekerkse gemeenteraad stapt zelfs naar de Raad van State om de beslissing aan te vechten. 
 

Maar niet alleen politici zijn verontwaardigd. Dit weekend vindt er een non-politieke actie plaats om de mensen van de civiele bescherming een hart onder de riem te steken. Op de Facebookpagina 'Steun en solidariteit voor de civiele bescherming' roepen de initiatiefnemers iedereen op om aan de site van de Civiele Bescherming bloemen, kaarsen, brieven met bedankwoorden en getuigenissen neer te leggen. Net als na een ramp of aanslag, want ze vinden de sluiting van de kazerne een 'aanslag op hun veiligheidsgevoel'.