hertmans.jpg

Boek van Stefan Hertmans uit Beersel wordt verfilmd

vrij 30 sep 2016

Het boek ‘Harder dan sneeuw’ van de Beerselse auteur Stefan Hertmans wordt verfilmd. Het productiehuis A private View heeft de filmrechten gekocht. Voor de verfilming wordt een beroep gedaan op scenarist-regisseur Kadir Balci.

Scenarist-regisseur Balci is intussen alvast gestart met de verwerking van het complexe verhaal naar een verfilmbaar scenario.De verfilming werd begin dit jaar ook geselecteerd voor de internationale workshop Adaptlab, een project waarbij veelbelovende scenaristen samen kunnen werken voor de adaptatie van een boek. Ze krijgen daarbij de hulp van een wereldwijd gereputeerde coach. De verfilming kreeg vorige week ook een scenariosteun van het Vlaams Audiovosueel Fonds.

Het is de eerste keer dat een boek van Stefan Hertmans wordt verfilmd. In ‘Harder dan sneeuw’, een boek dat dateert van 2004, vertelt Hertmans met veel vaart het verhaal van redacteur John De Vuyst, een nierdialyse-patiënt wiens rustige leven overhoop wordt gehaald door een aantal geheimzinnige brieven die hij ontvangt in een taal die hem onbekend is. Aanvankelijk schenkt De Vuyst er weinig aandacht aan tot hij ontdekt dat er een link is tussen de brieven en de terroristische aanslagen die op dat ogenblik Europa overspoelen. Vanaf dat moment komt de Vuyst in een soort B-film terecht. De opnames van de film zullen starten in 2018.