bospoortbrug.jpg

Bospoortbrug in Halle twee dagen dicht

din 9 feb 2016

In Halle gaat de Bospoortbrug van woensdagochtend tot donderdagavond dicht. De brug moet dringend een nieuwe asfaltlaag krijgen.

De Bospoortbrug  is dringend aan vervanging toe en zal op termijn vervangen worden door een beweegbare brug die voorbehouden zal blijven voor wandelaars, fietsers en het openbaar vervoer. Al het andere verkeer zal de oversteek moeten maken via een nieuwe Zuidbrug die de verbinding zal maken tussen de Volgelpers (Sint-Rochus) en de Zennebrug op de René Deboecklaan. Omdat de realisatie wellicht nog even op zich zal laten wachten wordt de huidige Bospoortbrug voorlopig opgelapt. Door het vele verkeer heeft de brug immers dringend een nieuwe asfaltlaag nodig.

De Bospoortbrug zal daarom vanaf woensdag 10 februari vanaf 7u afgesloten worden en dit tot donderdag 11 februari 17u. Voetgangers en fietsers kunnen nog altijd gebruik maken van de voetgangersbrug.  Voor wie naar het centrum moet, zijn omleidingen voorzien via de sasbrug.

De buslijnen 156, 164, 170 en 171 van De Lijn en de buslijnen 116 en 471 van TEC krijgen een tijdelijke eind- en vertrekhalte aan de Suikerkaai.