knipsel.png

Boze reacties op geplande sluiting basisschool Herne

woe 23 mei 2018

Op 30 juni 2019 moet basisschool Markevallei in Herne onherroepelijk de deuren sluiten. Dat besliste het bestuur van de GO!-scholengroep Ringscholen. Oorzaak is de slechte staat waarin het schoolgebouw zich bevindt. Bovendien zou het financiële plaatje van een renovatie te duur uitvallen. Ouders en leerkrachten van de school reageren kwaad.

Volgens het bestuur van de GO!-scholengroep Ringscholen gaat het aantal leerlingen in basisschool Markevallei zienderogen achteruit. Dit jaar telt de school 80 leerlingen, 10 jaar geleden waren er dat nog 150. Volgens de scholengroep heeft het geen zin meer om nog langer te investeren in gebouwen die helemaal zijn afgeleefd.

De 80 leerlingen van de school kunnen vanaf volgend schooljaar terecht in de afdeling Kokejane, waar momenteel 130 leerlingen school lopen. In Kokejane zal de bestaande infrastructuur worden aangepast, zodat de school meer kinderen kan opvangen. 

In basisschool Markevallei reageren ouders en leerkrachten verontwaardigd. Volgens hen ligt financieel wanbeleid van de scholengroep Ringscholen aan de basis van het probleem. Zo zou al lang zijn gevraagd om meer te investeren in de renovatie van het schoolgebouw, maar dat werd steeds geweigerd.