mark_demesaeker3.jpg

Brexit is ernstige wake-upcall voor Europa, zegt Demesmaeker

vrij 24 jun 2016

Een ernstige wake-upcall voor Europa. Zo noemt een ontgoocheld Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) uit Halle de uitstap van Groot-Britannië uit de Europese Unie. 

“Dit geeft een zeer vreemd gevoel. Ik ben ontgoocheld want ik had graag gehad dat de Britten er bij bleven. Maar we moeten de uitslag respecteren. Het is een duidelijke uitslag, maar die is niet eenduidig. Er is een grote generatiekloof tussen jong en oud, tussen platteland en stad. Bovenal blijkt dat het VK geen verenigd, maar een verdeeld koninkrijk is”, aldus Europarlementslid Mark Demesmaeker uit Halle.

Volgens hem zijn veel Europeanen hun vertrouwen kwijt in Europa omdat ze onder meer de euro- en vluchtelingencrisis niet goed hebben aangepakt. Om dat vertrouwen terug te winnen, moet Europa volgens Demesmaeker dringend hervormd worden. Daarnaast hamert hij ook op het behoud van een goede relatie met Groot-Brittannië, de vierde grootste handelspartner van Vlaanderen. Meer hierover straks in het nieuws op RINGtv. En we praten ook met Charlotte Amiri, een Britse uit Sint-Genesius-Rode.  Zij is zo teleurgesteld in de Brexit dat ze zo snel mogelijk de Belgische nationaliteit aanvraagt.