Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussel gaat extra financiële inspanningen leveren voor het Eurostadion

Brussel gaat extra financiële inspanningen leveren voor het Eurostadion

De stad Brussel en het Brussels Gewest gaan jaarlijks extra middelen vrijmaken voor het Eurostadion op de Heizel. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Voetbalclub Anderlecht en Ghelamco dat het Eurostadion op parking C in Grimbergen zal bouwen, hebben nog steeds geen akkoord bereikt over de huurprijs. Zo wil Anderlecht niet meer dan 9,5 miljoen euro betalen terwijl Ghelamco 11 miljoen euro vraagt. Een thuisclub is echter noodzakelijk voor de financiële haalbaarheid van het Eurostadion. “Zonder thuisclub geen stadion en ook geen Euro 2020.”, benadrukte Vanhengel enkele weken geleden nog in het Brussels parlement. 

Maar volgens de krant Het Laatste Nieuws hebben de stad Brussel en het Brussels Gewest afgesproken om financieel bij te springen. Zo zal er elk jaar 4 miljoen euro vrijgemaakt worden voor Ghelamco. Het gaat om geld dat nu naar het Koning Boudewijnstadion gaat om daar allerlei Brusselse sportverenigingen aan hun trekken te laten komen. Hoewel dat stadion wellicht nog 10 jaar zal bestaan, gaat dat geld vanaf nu integraal naar Ghelamco. Voorts zal er ook een financiële inspanning geleverd worden om het verschil te compenseren tussen wat Anderlecht wil betalen en de huurprijs die Ghelamco vraagt. Een zware tol. Maar volgens Het Laatste Nieuws zijn de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur, eerste schepen Alain Courtois en minister van Financiën Vanhengel bang om gezichtsverlies te leiden, mocht het stadion er niet komen en zijn ze daarom graag bereid om deze extra middelen vrij te maken.