Brussel onderzoekt annulatie erfpacht parking C met Ghelamco

din 6 feb 2018

Nu minister van Leefmilieu Joke Schauvliege een vergunning weigerde af te leveren gaf voor het Eurostadion op parking C in Grimbergen, onderzoekt de stad Brussel hoe ze de erfpacht van parking C met bouwheer Ghelamco kan opzeggen. Al is het niet zeker dat Brussel dat ook gaat doen. Dat schrijven onze collega’s van BRUZZ.

De Brusselse schepen van Sport Alain Courtois kreeg maandagavond op de gemeenteraad heel wat vragen over het Eurostadion, vooral over de financiële gevolgen van de geweigerde vergunning. De Stad Brussel gaf het terrein van parking C immers voor een symbolische euro in erfpacht aan bouwheer Ghelamco, en dat voor 99 jaar.

De schepen laat onderzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn om de erfpacht eventueel ongedaan te maken. Courtois is er zeker van dat dat geen financiële kater zal betekenen voor de stad Brussel. Hij verwacht geen schadeclaims van Ghelamco.

Volgens de oppositie in de Brusselse gemeenteraad moet die erfpacht beëindigd worden. Volgens hen is dat juridisch mogelijk omdat, wanneer Ghelamco een nieuw project wil indienen, er ook een nieuwe openbare aanbesteding moet komen.