politie_5.jpg

Brusselse agenten ontkennen dat ze buitenlanders beroofden

din 3 mei 2016

De twee Brusselse agenten, die ervan verdachten worden buitenlanders te hebben beroofd tijdens controles, ontkennen alle beschuldigingen. Hun advocaten vragen daarom de vrijlating. De raadkamer zal wellicht in de loop van de avond een beslissing nemen over hun verdere aanhouding.

De twee inspecteurs van 24 en 26 jaar werkten voor de interventiedienst en hielden onder meer op de Ring rond Brussel auto’s met buitenlandse nummerplaten tegen voor een controle. Wellicht waren de inspecteurs van oordeel dat buitenlandse chauffeurs minder snel een klacht zouden indienen. Maar een Roemeen en een Pool deden dat toch. Een van hen werd aan de kant gezet op de Ring in Vilvoorde, gefouilleerd en beroofd. Tien dagen volgde een gelijkaardige klacht. Beide chauffeurs waren samen 5.300 euro kwijt.

Het parket van Halle-Vilvoorde startte een onderzoek en liet de twee agenten oppakken. Op zondag 24 april werden ze door de onderzoeksrechter aangehouden en in verdenking gesteld voor bendevorming en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar. Vandaag verschenen ze voor de raakkamer. Ze bevestigden de controles maar ontkennen dat ze daarbij ook maar iets gestolen hebben. De raadkamer moet niet oordelen of hun aanhouding verlengd wordt.