reisrus_3.jpg

CD voor anderstalige kinderen die Nederlands leren

8 jaar geleden

Lennaert Maes en Andrei Bonski pakken uit met een nieuwe CD ‘De Reisrus’. Via de liedjes leren schoolkinderen spelenderwijs  de Nederlandse taal. Vzw De Rand, de Taalunie en de provincie Vlaams-Brabant ondersteunen het initiatief. 

Lennaert Maes is een vaste waarde voor de anderstaligen. Samen met de Bonski’s maakten hij al enkele cd’s voor anderstaligen die Nederlands leren en ze speelden intussen al meer dan 300 voorstellingen voor studenten Nederlands. Onlangs verscheen er van hen ook een stripverhaal.

Sinds vorig jaar behoren ook lagere schoolkinderen die Nederlands leren tot het publiek van Lennaert Maes. Want op maat van het jonge volkje maakte hij samen met Adrei Bonski de theatervoorstelling de ‘ReisRus’.  Bij deze theatervoorstelling werd nu ook een CD gemaakt met zes liedjes. Die werd vandaag voorgesteld in de Franstalige school Notre-Dame in Sint-Genesius-Rode. Leerlingen en leerkrachten waren alvast laaiend enthousiast. Enkele reacties en een voorsmaakje krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.