Celstraf tot 6 jaar voor brutale home invasion Dilbeek

don 22 jun 2017

Twee daders van een brutale home invasion in mei vorig jaar in Dilbeek krijgen celstraffen van 6 en 4 jaar. Een derde medeplichtige wordt veroordeeld tot 300 uren werkstraf.

De feiten dateren van 26 mei 2016. Toen drongen 3 als politieman verklede mannen een woning binnen aan de Victor Van Malderlaan. De 74-jarige bewoonster werd daarbij gekneveld, de daders gingen aan de haal met geld en juwelen. Het slachtoffer kon zichzelf uiteindelijk losmaken en de buren verwittigen.

Het spoor leidde eerst naar de sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht, waar de daders zich mogelijk verschansten. Het bleek om een dood spoor te gaan, tot de bestuurder van de vluchtwagen zichzelf een paar dagen later ging aangeven bij de politie. Zijn 2 mededaders, onder wie zijn broer, werden pas in september opgepakt.

Het parket eiste straffen van 3 en 4 jaar cel tegen de bestuurder en zijn broer, die de feiten ook toegeven. De derde beklaagde ontkent alle feiten. De man heeft al een strafblad en wordt nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van 6 jaar. De 2 andere medeplcihtigen krijgen respectievelijk 4 jaar cel en 300 uren werkstraf. (Foto Persinfo).