brussels_airlines5.jpg

CEO Brussels Airlines dringt aan op nationaal luchtvaartbeleid

vrij 10 feb 2017
We moeten de luchthaven uitbreiden én stoppen met over Brussel te vliegen zoals dat nu gebeurt. Dat zijn de woorden van Bernard Gustin, de topman van Brussels Airlines. Maar volgens de woordvoerder van Brussels Airlines is die uitspraak ongelukkig uitgedrukt en stuurt de CEO vooral aan op een nationaal luchtvaartbeleid zonder aparte normen voor Brussel.

CEO Bernard Gustin gaf z'n visie op de perikelen rond de strenge Brusselse geluidsnormen tijdens de viering voor het 15-jarig bestaan van Brussels Airlines. In een gesprek met Belga zei hij dat de luchthaven moet uitbreiden en dat Brussel niet langer overvlogen kan worden zoals dat nu gebeurt. Een straffe uitspraak die door z'n woordvoerder Kim Daenen genuanceerd wordt.

Gustin zou vooral aandringen op een nationaal beleid, onder meer over de geluidsnormen. Nu kan een regio zoals Brussel nog haar eigen regels opleggen. Maar zo'n opgedeeld beleid bedreigt volgens de topman van Brussels Airlines twee- tot drieduizend banen. Bovendien benadrukt Bernard Gustin dat zijn maatschappij, de grootste klant op Brussels Airport, wil groeien. Mochten de strenge geluidsnormen boven Brussel toch van kracht worden, zou dat  volgens Gustin enkele miljoenen euro's kunnen kosten voor zijn vliegtuigmaatschappij.