Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chiro Kampenhout krijgt na 36 jaar opnieuw een nieuwbouw

Chiro Kampenhout krijgt na 36 jaar opnieuw een nieuwbouw

Chiro Kampenhout krijgt binnenkort gloednieuwe lokalen. De plannen, de organisatie en de financiering zijn helemaal rond. Begin volgende maand worden de huidige gebouwen afgebroken. 

In april 1986 nam de Chiro zijn intrek in de huidige gebouwen aan de Hutstraat in Kampenhout. Maar na ruim 30 jaar zijn de lokalen dringend aan vernieuwing toe. Daarom werd er in 2015 een vzw opgericht die de realisatie van de nieuwbouw voor haar rekening zou nemen. Na 2 jaar vergaderen zijn de plannen en de financiering ervan helemaal rond. Voor het ontwerp van dit modern en energiezuinige gebouw deed de Chiro een beroep op  Dieter Peeters Architecten.

Binnenkort kan er dus effectief gestart worden met de nieuwbouw. Maar eerst moeten de huidige lokalen met de grond gelijk gemaakt worden. Daarom organiseert de Chrio op zondag 30 april een B(reak)BQ. Dit moment moet iedereen die ooit in de Chiro heeft gezeten de kans geven om in schoonheid afscheid te nemen van de gebouwen. Op 6 mei komt dan de sloophamer langs om de site te ontruimen voor de nieuwbouw. (Simulatiefoto: Dieter Peeters Architecten)