jieha.png

College Vilvoorde neemt deel aan Project Jieha

vrij 2 maa 2018

Dinsdag was er een groot verkoopmoment op het College Vilvoorde in het kader van project Jieha. Dat is een project van de Vlaamse overheid om jonge mensen warm te maken voor het ondernemerschap. Helena, leerlinge economie aan het College, vertelt wat meer over haar mini-onderneming.

Wat is project Jieha precies?
“Project Jieha is een project dat georganiseerd wordt door de Vlaamse overheid. Alle middelbare scholen met een economierichting kunnen deelnemen. Het doel: zoveel mogelijk winst maken met 100 euro in één jaar. De winst gaat later naar een goed doel.”

Wat verkoopt jouw onderneming?
“Wij verkopen Aziatische gelukskoekjes. Ik heb twee Aziatische vriendinnen die snacks meenemen uit hun geboorteland. Ik vond het een interessant idee, omdat niet veel mensen vertrouwd zijn met Aziatische snacks.”

Wat zijn de moeilijkheden bij een mini-onderneming ?
“Het grootste probleem is de prijs. De leerlingen op onze school willen niet te veel betalen voor een onbekende snack. Dus hebben we de prijs bewust zeer laag gehouden. Ook hebben we verschillende  promoacties georganiseerd, zoals een gratis snoepje bij elke aankoop.”

Loopt de verkoop goed?
“Ja, vanaf het eerste verkoopmoment waren we al onmiddellijk uitverkocht. Het tovert een lach op mijn gezicht als ik zie hoe blij de mensen zijn als ze een gelukskoekje hebben gekocht en de spreuk voorlezen aan hun vrienden.