Dé revelatie van de festivalzomer? Deze 22-jarige popprinses uit Linkebeek

woe 1 aug 2018

De kans is groot dat je al meegedanst of -gezongen hebt op de liedjes van Angèle. De 22-jarige zangeres uit Linkebeek is goed op weg om nationaal en internationaal door te breken. Haar succesrecept? Aanstekelijke popdeuntjes, bakken charisma op en naast het podium en gekke bekken op sociale media.

Een half jaar geleden was ze nog de zus van rapper Roméo Elvis of de dochter van zanger Marka en comédienne Laurence Bibot. Maar sinds enkele weken ontpopt Angèle zich tot dé ontdekking van de festivalzomer. Met oorwurmen als ‘Je veux tes yeux’ en ‘La loi de Murphy’ verovert de Linkebeekse binnen- en buitenlandse muziekpodia. Deze zomer alleen al staat ze geprogrammeerd op zo’n 30-tal festivals in onder meer België, Frankrijk en Zwitserland.

De Linkebeekse overtuigt niet alleen met haar muziek en kristalheldere stem, maar ook met het merk dat ze rond zich heeft gecreëerd. Haar kleding- en haarstijl worden gekopieerd, haar danspasjes werken aanstekelijk. Bewijs: meer dan 370.000 volgers op Instagram. Het sociale medium dat haar heeft groot gemaakt. Drie jaar geleden begon ze er muziek te posten, nadien kwamen er honderden gekke bekken bij. Het maakt van Angèle een publiekslieveling zonder diva-allures. De rest is geschiedenis.

Je kan Angèle deze zomer ook nog op verschillende podia in ons land bewonderen. Dit weekend staat ze op Dranouter, binnen twee weken op Pukkelpop.

Foto: Instagram Angèle