dag_armoede.jpg

Dag van de Armoede centraal in Huis van het Kind Beersel

don 19 okt 2017

'Meer doen met minder'. Dat was het thema van een workshop in het Huis van het Kind in Beersel naar aanleiding van de Dag van de Armoede, gisteren. Een hele namiddag lang konden ouders en kinderen ontdekken hoe leuke speeltjes te maken met dingen die je altijd in huis hebt.

Met de workshops in buurthuis Babbelot in Beersel wilde het Huis van het Kind aantonen dat leuke dingen niet veel geld hoeven te kosten. "We willen duidelijk maken dat je eigenlijk geen duur speelgoed nodig hebt om je te amuseren", zegt Ineke Brems van het Huis van het Kind in Beersel. "We knutselen met recyclagemateriaal en verder worden er gezonde, budgetvriendelijke hapjes gemaakt om te eten. Er worden ook bloemstukjes gemaakt met allerhande recyclagemateriaal en met bloemen uit de tuin. Dat hoeft allemaal echt niet veel geld te kosten."

"Zelfs met geel weinig geld kan je al veel dingen doen. Wij denken dat alles moet voorverpakt zijn en van het duurste merk moet zijn, maar dat is lang niet altijd zo", aldus Sonja Bosmans, schepen van Integratie in Beersel.

De workshopdag moet ook ouders duidelijk maken dat er hel wat leuke dingen in huis voorhanden zijn om mee te werken. Een leuke en goede kindertijd beleven heeft niets te maken met de financiële situatie van het gezin, was de onderliggende boodschap. De ouders reageerden alvast enthousiast.