Dagen van de waarheid voor SK Pepingen-Halle

woe 18 jul 2018

Het zijn belangrijke uren en dagen voor SK Pepingen-Halle. Normaal doet het Belgisch Arbitragehof voor de Sport vandaag een uitspraak in de zaak die de Pajotse club samen met KVK Ninove heeft aangespannen tegen de Belgische voetbalbond. Beide clubs vechten hun degradatie aan.

De degradatie van SK Pepingen-Halle komt er door het faillissement van SK Lierse. Het sneeuwbaleffect dat dat veroorzaakt, maakt dat er vanuit 1ste amateurklasse een Vlaamse zakker extra is, waardoor SK Pepingen-Halle uit 2de amateurklasse tuimelt en KVK Ninove naar 1ste provinciale degradeert. Oneerlijk vinden beide clubs omdat ze zich sportief gered hebben via de barrages.

Vorige week pleitte raadsman Kristof De Saedeleer voor drie onafhankelijke rechters van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in het voordeel van SK Pepingen-Halle. Nadien mocht de KBVB tegenargumenten aanbrengen. Als alles volgens de agenda verloopt, zou het BAS vandaag een oordeel vellen waartegen geen verhaal meer mogelijk is. Die uitspraak moet er hoe dan ook voor 20 juli komen. 

SK Pepingen-Halle en KVK Ninove noemen het een strijd van David en Goliath, maar hebben vertrouwen in een goede afloop. De raadsmannen van de clubs denken dat de kansen fiftyfifty zijn. Een uitspraak in het voordeel van de clubs, betekent heel wat extra rekenwerk voor KBVB. Een verlengd verblijf van de clubs op het huidig niveau zou de kalender volledig overhoop halen.

Intussen is SK Pepingen-Halle gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag trekken de manschappen van Jean-Louis Meynaert op stage naar Tsjechië.