henri.png

Dance4Life voor 2 goede doelen in GC Zandloper Wemmel

woe 13 dec 2017

De Warmste Week van Studio Brussel heeft er met Dance4Life een hartverwarmend evenement bij. In GC De Zandloper in Wemmel organiseren de Benefietvrienden danslessen voor 2 goede doelen: het Olivia Hendrickx Research Fund en het Duchenne Parent Project België. 

De aanleiding om dit event te organiseren zijn Aza (8) uit Wemmel en Henri (5) uit Relegem (Asse). Aza verloor onlangs de strijd tegen hersenkanker, maar het meisje hield erg van dansen. Net als haar zus Nina, die tijdens Dance4Life danslessen zal geven aan kleuters.

Henri uit Relegem is een jongetje dat aan de spierziekte van Duchenne lijdt, een ongeneeslijke spierziekte. Ondanks zijn zware ziekte blijft de jongen vrolijk door het leven gaan. 

Voor de Benefietvrienden redenen genoeg om Aza en Henri en vele andere lotgenoten te steunen met een warm initiatief: Dance4LIfe. Op zondag 17 december organiseren de Benefietvrienden danslessen voor 2 goede doelen: het Olivia Hendrickx Research Fund, dat onderzoek naar hersentumoren bij kinderen steunt, en het Duchenne Parent Project België, dat de spierziekte Duchenne bekendmaakte bij het grote publiek en onderzoek naar de ziekte ondersteunt. 

De Benefietvrienden vonden een aantal dansleerkrachten bereid om mee te doen met de actie. Een dansles duurt één uur en kost 10 euro per les. De opbrengst gaat integraal naar de 2 goede doelen. Afspraak op zondag 17 december, van 13 u tot 18 u in GC De Zandloper in Wemmel.

Info: www.facebook.com/Dance4LifeWemmel 

Foto: Henri en mama Sylvie (Foto Tine De Wilde)