Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"De sketches zijn meestal hard, vulgair en grof maar dan volgt steevast wat ontroering"

"De sketches zijn meestal hard, vulgair en grof maar dan volgt steevast wat ontroering"

Urbanus, is weer aan het toeren. De grappigste inwoner van Tollembeek trekt met een gloednieuwe show langs de cultuurcentra en schouwburgen van Vlaanderen. Dat is weer even wennen voor Urbanus want drie seizoenen lang schuimde hij de zomerfestivals met de Vlaamse rockband De Fanfaar en dat was een heel andere manier van optreden.

"Trecto Pnix behoudt het beproefde Urbanusconcept. De sketches zijn meestal hard, op het randje van vulgair en grof. Maar dan volgt er soms een super ontroerend liedje. Dus ik speel altijd met het idee dat ik het publiek alle hoeken van de kamer moet laten zien", aldus Urbanus in Cocktail.

De titel van de show is Trecto Pnix, het is aan het publiek om uit te maken in hoeverre de voorstelling op iets trekt, want op zijn oude successen kan Urbanus deze keer niet teren. En dus brengt deze nieuwe show ook wat stress met zich mee. "Ja, ik heb nog altijd stress, maar dat helpt wel. Het geeft je een soort adrenaline waardoor je alles iets beter kan onthouden. Maar ik heb altijd gezegd dat de vernieuwing van mijn show sterk afhankelijk is van het geheugenverlies van mijn publiek", glimlacht Urbanus.

Op 22 september verschijnt ook de nieuwe CD van Urbanus met de bescheiden titel ‘Urbanus De legende’. In onze regio kan je Urbanus ook nog aan het werk zien in Halle (22 & 23/9), Vilvoorde (29 & 30/9), Strombeek (2/11), Overijse (23 & 24/11), Zaventem (13/01), Alsemberg (27 & 28/4). Heel wat optredens zijn intussen uitverkocht. Een overzicht van alle data vind je op www.urbanuszelf.eu