goodlife_zaventem_ext_dag_2_realis.jpg

Eerste private bouwproject met erkende assistentiewoningen in Zaventem

woe 24 aug 2016

In Zaventem zijn er op dit moment enkel assistentiewoningen van het OCMW, maar daar komt binnenkort verandering in. Vastgoedontwikkelaar Hoome zal vanaf april 2017 het terrein in de Imbroekstraat omvormen tot een nieuwbouwproject met 50 erkende assistentiewoningen voor 65-plussers. 

Het zorgvastgoedproject is een initiatief van Hoome, een ontwikkelaar uit het Leuvense. Hoome mikt op 65-plussers die enerzijds houden van een rustige woonomgeving, maar anderzijds de charme en de gezellige drukte van het nabijgelegen dorpscentrum niet willen missen. Uit onderzoek van de Studiedienst van de Vlaamse Regering blijkt dat 16% van de inwoners in Zaventem ouder is dan 65 jaar. Tegen 2030 zal dat nog eens met 2,5% toenemen.

Het is wel de bedoeling dat ze volledig zelfstandig leven in de assistentiewoningen. Dat is trouwens één van de voorwaarden om het project te laten erkennen door de Vlaamse overheid. Hulp van buitenaf is wel binnen handbereik, zoals zorg en allerlei diensten die het leven er nog comfortabeler maken.