standrand.jpg

Eerste 'Stand van de Rand'

maa 24 okt 2016

In gemeenschapscentrum de Zandloper in Wemmel was er zaterdag de eerste editie van ‘Stand van de Vlaamse Rand’. Dat was een colloquium, georganiseerd door bevoegd Vlaams minister Ben Weyts met de bedoeling om van gedachten te wisselen over een aantal actuele thema's die leven in die Vlaamse Rand. 

Lokale ambtenaren, raadsleden, burgemeesters en schepenen uit de Vlaamse Rand verzamelden voor het eerste colloquium ‘Stand van de Vlaamse Rand’, naar een idee van Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts. "Het idee komt voort uit de bezorgdheid voor die groene Vlaamse Rand en er voor te zorgen dat we ook op politiek niveau permanent aandacht blijven houden. Vandaar we jaarlijks ook een stand van zaken doen, een stand van zaken van dingen die zich voordoen in de Vlaamse Rand en welke oplossingen we voorzien."

Mobiliteit, met aandacht voor de herinrichting van de Ring en het sluipverkeer, werken aan een groene omgeving en onderwijs, dat zijn de thema's die zaterdag centraal stonden. Het publiek was niet alleen gekomen om te luisteren maar ook om zelf van zich te laten horen. De reacties achteraf waren overwegend positief. “Ik ben blij dat ik vandaag een aantal antwoorden of sporen van antwoorden kon krijgen in verband met problemen die we onder andere in Wezembeek-Oppem ondervinden", zei Frédéric Petit, burgemeester van Wezembeek-Oppem.